home 2024. május 20., Bernát napja
Online előfizetés
Új ultrahangkészülék a betegek szolgálatában
Józó Mónika
2007.01.24.
LXII. évf. 4. szám

 A napokban dr. Miloš Lučić tartományi egészségügyi titkár adta át rendeltetésének azt az ultrahangkészüléket, amelyhez december végén a Egészségügyi Titkárság segítségével juthatott hozzá az adai egészségház.A mintegy 40 ezer euró értékű berendezés színes technikájú, kétdimenziós, d...

 A napokban dr. Miloš Lučić tartományi egészségügyi titkár adta át rendeltetésének azt az ultrahangkészüléket, amelyhez december végén a Egészségügyi Titkárság segítségével juthatott hozzá az adai egészségház.
A mintegy 40 ezer euró értékű berendezés színes technikájú, kétdimenziós, de megfelelő eszközökkel háromdimenzióssá is tehető. A forgalmazó cég év végi akciójának köszönhetően konvex- és lineáris szondán kívül a készülékhez echokardiográfiás szondát is kaptak, amelynek segítségével az al- és felsőhasi régiók, a vérerek, a pajzsmirigy, a mell és a nőgyógyászati területeken kívül a szív vizsgálata is elvégezhető.
Dr. Tóth Barna Elvira, az egészségház igazgatónője elmondta, hogy az adai egészségház orvosai közül többen is sikeresen alkalmazhatják a berendezést. Dr. Borislav Radosavjević gasztroenterológus a készülék legszakavatottabb ismerője, hiszen doktorátusát is ennek a technikának a tanulmányozásával szerezte. Dr. Radosavjevićen kívül az intézmény radiológusa dr. Mészáros Hanckó Csilla, dr. Balogh András és dr. Horváth Edit nőgyógyász, valamint dr. Bór Endre neuropszichiáter munkáját is megkönnyítheti a készülék.
Az igazgatónő beszámolt az egészségház eddigi tevékenységéről, többek között elmondta, hogy nemrégiben sikerült kiépíteni az intézményen belüli számítógép-hálózatot, minden szolgálatot saját számítógéppel láttak el. Felújították az épületet, kicserélték az ablakokat és a bejárati ajtót, bevezették a gázfűtést, az eddigi fűtőhelyiség sürgősségi osztállyá való átalakítása pedig folyamatban van, csakúgy, mint a moholi épület tetőcseréje is. Több új berendezést sikerült vásárolniuk, amelyekkel hatékonyabbá tehetik a betegek ellátását.
Dr. Miloš Lučić elismerését kifejezve hangsúlyozta, hogy az adai egészségház dolgozóinak tenni akarása, a színvonalasabb munkára való törekvése példaértékű nemcsak Vajdaságban, hanem az egész köztársaságban is. Az egészségügyi titkár felhívta a figyelmet a megelőzés fontosságára is, hiszen, ahogy ő mondta, sokkal könnyebb a betegségeket megelőzni, mint gyógyítani, a megelőzésben, a korai felismerésben pedig fontos szerepe van a korszerű berendezéseknek, mint amilyen az új ultrahangkészülék is.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..