home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Új tévéfilmsorozat indul a Dunán
MTVA
2022.04.13.
LXXVII. évf. 15. szám
Új tévéfilmsorozat indul a Dunán

Április 13-tól, szerda esténként az Anne otthonra talál című kanadai ifjúsági sorozat kerül a Duna képernyőjére. L. M. Montgomery Anne Shirleyről szóló regénysorozatának újabb feldolgozása világszerte sikert aratott.

Az Anne otthonra talál című regénysorozat első része 1908-ban jelent meg először, főszereplője a 11 éves árvalány, Anne Shirley, aki számtalan nehézség után vidékre kerül egy farmgazdálkodással foglalkozó családhoz. A kegyetlen gyerekkori emlékei elől egy képzelt világba menekül, ahol létezik egy másik énje és néhány képzelt barátnője is van, azonban hamar rájön, hogy a valóságban olykor még izgalmasabb dolgok történnek, mint fantáziájában.

Az április 14-től a Dunán látható, azonos című tévéfilmsorozat különlegessége abban rejlik, hogy hangulatában, megközelítésmódjában és cselekménykezelésében egyaránt különbözik az eddigi adaptációktól. A sorozatot megálmodó, forgatókönyvírói feladatokat ellátó Moira Walley-Beckett – aki gyerekkora óta nagy rajongója Lucy Maud Montgomery klasszikus ifjúsági regényének – ugyanis Anne történetének modernebb hangvételű újragondolására vállalkozott; új szereplőkkel, fordulatokkal bővítette a könyv cselekményét. A címszerepben Amybeth McNulty, ír színésznő egy naiv, szenvedélyes, sokszor lobbanékonyan és meggondolatlanul viselkedő, ám csupaszív Anne-t formál meg, aki a nevelés és a kalandok hatására az évek előrehaladtával egyre érettebbé válik.

Az újrakezdés és a beilleszkedés nehézségei mellett a sorozatban megjelenik az az üzenet is, hogy a nők is képesek a művészi önkifejezésre, és szellemi képességek terén sem maradnak el a férfiaktól. Habár a 2017-es kanadai tévéfilmsorozat alaposan szembemegy a korábbi feldolgozásokkal, alapvetően hű maradt az eredeti történet üzenetéhez – hogy mindig szeretettel és megértéssel forduljunk a másik felé.

Az Anne otthonra talál című sorozat előzetese már elérhető a Médiaklikken. 

Anne otthonra talál - április 13-tól, minden szerdán 20:55-től a Dunán!

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..