home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Új támogatóval a magasabb célokért
Tóth Tibor
2022.06.24.
LXXVII. évf. 25. szám
Új támogatóval a magasabb célokért

A Csóka Asztaliteniszklub dicső múlttal büszkélkedhet, hiszen a bánáti városka egyesülete több mint kétszáz bajnokot adott a sport világának, akik olyan kiváló szakemberek vezetésével érték el sikereiket, mint például Szabó István vagy Király Ilona. Az egyesület újra szeretne visszatérni a siker útjára, ezért néhány héttel ezelőtt a vezetőség új főszponzorral állapodott meg, valamint a menedzsercsapat is erősödött.

A felnőtt női csapat a 6. helyen zárta a Szuperligát, ami kiváló eredmény, hiszen a nemrég befejeződött idényben a szerb Szuperligában szép számban szerepeltek külföldi játékosok, Csóka pedig hazai, szerbiai lányokkal szerezte meg a felsőházi helyezést. A bajnokság őszi része tornarendszerben zajlott, melynek a feljutás szempontjából sorsdöntő mérkőzéseit Nišben játszották, ahol a csókai együttes a Zentát és a belgrádi SPARK csapatát is legyőzte, megszerezve a felsőházba vezető 6. helyet. Az ország legjobb csapatait felvonultató felsőházban, ahol már ligarendszerben folytak a küzdelmek, a vezetőség a fiatalabb játékosoknak is alkalmat adott, így az állandó csapat (Fejős Anna, Orosz Nikoletta, Ivana Milovanović, Vegyelek Dóra) mellett azok a lányok is asztalhoz állhattak, akik a tétmeccseken kevesebb lehetőséghez jutnak. A klub folytatja az említett játékosokkal az együttműködést, és lehetőségeihez mérten erősítés(ek) után is néz.


Részlet az idényzáróról (forrás: Pannon RTV)

A Csóka férficsapata a Vajdasági B Liga 6. helyén zárta a 2021/22-es idényt.

— A Csóka Asztaliteniszklubban női és férfiszakág is működik, amit nem sok egyesület mondhat el magáról. Attól függetlenül, hogy a klub történetének legnagyobb sikereit a nők érték el, természetesen a fiúk is esélyt kapnak a kibontakozásra, őket is teljesen egyenrangúan kezeljük a lányokkal. A fiúknál gyakran előfordul, hogy nagy részük később más sportágat választ magának, de azért vannak, akik kitartanak az asztalitenisz mellett. A csapat az őszi idényben pont nélkül a táblázat utolsó helyén állt, a fiúk négy-öt mérkőzést 4:3-ra veszítettek el, tehát a szerencsével is hadilábon álltunk. A téli szünetben erősítettünk, Stefan Komlušan több alkalommal hazalátogatott Svédországból, és veretlen maradt a tavasz folyamán, valamint leigazoltuk Miodrag Vlašićot és Slobodan Vilovskit, így sikerült bennmaradnunk a ligában. Szeretnénk megerősödni, és visszajutni a Vajdasági A Ligába. A B Ligában főleg szerémségi és dél-bánáti csapatok szerepelnek, az A Ligában pedig több környékbeli csapat is játszik, így utazási költségeink jelentősen csökkennének. Játékosaink nagy része egyetemre jár, és ekkor már természetes, hogy nem az asztalitenisz a legfontosabb. Nehezebb heti két-három alkalommal edzésre ösztönözni őket, főleg vizsgaidőszakban. Büszkék vagyunk arra, hogy már több éve a középiskolákból elballagott játékosaink 90%-a egyetemen tanult tovább, és sikeresen oklevelet is szerzett. A női csapatot is szeretnénk megerősíteni. Az átigazolási időszak július 1-jén kezdődik, most még puhatolózunk, melyik játékos hol nem elégedett, kiket tudnánk sorainkba igazolni — mondta Kormányos László, a Csóka Asztaliteniszklub szakmai koordinátora.

A felnőtt korosztály mellett az utánpótlást is szeretnék erősíteni. A klubban 20 nyolc-kilenc éves kislány és kisfiú már két éve szorgalmasan sportol, őket a következő idényben fogják leigazolni. A gyerekeknek négy év áll rendelkezésükre, hogy kemény munkával felkészüljenek az országos újoncbajnokságra, mellyel kapcsolatban az a vezetőség elvárása, hogy legalább egy játékos bekerüljön a legjobb négy közé. Ennek eléréséhez szeretnének pénzt, energiát és minél jobb feltételeket teremteni. Az asztaliteniszben nem lehet gyors eredményt elérni, kitartó, áldozatos munkával válhat egy-egy tehetségből sikeres játékos.

A közelmúltban megtartott idényzáró alkalmával bemutatták az egyesület új főszponzorát, a szabadkai Goodwill Pharma gyógyszergyártó céget, mellyel hároméves szerződést kötöttek. A menedzsercsapathoz Biljana Golić személyében korábbi országos bajnok és válogatott is csatlakozott. Az egyesület szeptembertől asztalitenisz-iskolát indít, és nagyobb hangsúlyt helyez a közösségi felületeken való kommunikációra. A legújabb hírek, információk ezentúl a www.stkcoka.com oldalon érhetőek el.

— Szeretnénk visszakerülni a régi kerékvágásba, és a lehető legmagasabb célokért küzdeni. Az összes korosztályt tekintve a Csóka Asztaliteniszklub több mint kétszáz egyéni/páros bajnoki címmel büszkélkedhet, az országos felnőttcsapatbajnoki aranyat azonban 1978 óta nem sikerült megszereznünk. Predrag Golić és Király Ilona három-három, én pedig két országos döntőben vezettem a csapatot, de egyiket sem nyertük meg. A Zentával évek alatt kialakult rivalitás ma már talán nem is létezik, mivel az utóbbi időben mindkét együttes a legtöbb esetben a táblázat alsó felében foglal helyet. A kistérségben elfogyott a pénz és az erő, egyszerűen nem nevelkedett ki egy olyan generáció, amely alázatos munkával — ha beleszakad is, de — kinevel egy-egy játékost. A módszer megvan, csak az alanyt kell megtalálni. A bajnokságokban való minél jobb szereplés mellett az a célunk, hogy a Csókán és környékén élő magyar, szerb és egyéb nemzetiségű gyerekek esélyt kapjanak arra, hogy jó játékossá váljanak. Köszönet az új támogatónak és a községnek, mely továbbra is mellettünk áll. Nem feledkezhetünk meg korábbi játékosainkról sem, akik itthon tartózkodásuk alkalmával bejárnak a klubba, részt vesznek az edzéseken, a fiatalok élőben láthatják őket, és meggyőződhetnek arról, hogy egy kisvárosból is milyen messzire el lehet jutni. Azon dolgozunk, hogy újabb Erdélyik, Golićok kerüljenek ki egyesületünkből — mondta Kormányos.

Az egyesületben egy rövid pihenő után hamarosan megkezdődik a munka, mivel a 2022/23-as idényben is több kihívás vár a játékosokra.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..