home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Új szemeteskocsi a csókai közvállalatnak
(Tha)
2013.02.20.
LXVIII. évf. 8. szám
Új szemeteskocsi a csókai közvállalatnak

A csókai kommunális közvállalat az utóbbi időben sok pénzt költött a javítására a kivénhedt szemétszállító gépkocsijának, melyhez annak idején donáció keretében, használtan jutott hozzá.

A traktoros szemétgyűjtés után nagy előrelépésnek számított, de most már mindenképpen megérett a cserére. Az új jármű két héttel ezelőtt érkezett meg a cég telephelyére, a kulcsokat Balázs Ferenc polgármester adta át Ónodi Ibolyka igazgatónőnek. A 9,7 millió dináros beruházás az önkormányzat hathatós segítségével, a tavalyi községi költségvetés eszközeiből valósult meg.
Az igazgatónő az újságíróknak elmondta: az új teherautóval nemcsak javítani tudnak a szolgáltatásuk minőségén, hanem a tevékenységüket a község egyes falvaira is kiterjeszthetik. A céljármű lehetővé teszi, hogy havi egy alkalommal Tiszaszentmiklóson és Szanádon is megkezdjék a szemét összegyűjtését. A háztartásokban keletkező hulladékot egyelőre az adott település határában található szemétlerakókba szállítják, mindaddig, amíg el nem készül Szabadka közelében a regionális szemétgyűjtő és -feldolgozó, amelyhez a többi Tisza menti községhez hasonlóan Csóka is csatlakozott. Ennek megépülése után Csóka községből a zentai átrakodó állomásig kell megoldani a szemét fuvarozását.
Balázs Ferenc polgármester hangsúlyozta: eddig nem fordítottak kellő figyelmet a kommunális közvállalat gépparkjának a felújítására, ezentúl azonban gondot viselnek rá. A községi büdzsében az idei évre is a tavalyihoz hasonló összeget irányoztak elő, és a felhasználásáról még egyeztetnek.
 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..