home 2024. április 18., Andrea napja
Online előfizetés
Új szabályok a kisérettségin
2022.10.05.
LXXVII. évf. 40. szám
Új szabályok a kisérettségin

Az idei tanévben a nyolcadik osztályba járó diákoknak december 30-áig kell nyilatkozniuk arról, hogy a felkínált öt tantárgy közül – biológia, földrajz, történelem, fizika, kémia – melyiket választják harmadikként a kisérettségi vizsgájukon. Döntésüket írott formában adhatják át az iskolában, vagy elektronikusan a Moja sredna škola portálon.

Amennyiben meggondolják magukat, és meg szeretnék változtatni a harmadik vizsgára választott tantárgyat, 2023. február 1-ig megtehetik az iskolákban.

Az anyanyelvi és a matematika vizsgán is legfeljebb 14-14 pontot érhetnek el a diákok, míg a harmadikként választott tantárgyból 12 pontot szerezhetnek.

Forrás: Telegraf, B92, Vajdaság Ma

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..