home 2024. május 03., Tímea napja
Online előfizetés
Új sínbuszok a bánáti síneken
(ZS. Á.)
2016.03.14.
LXXI. évf. 10. szám
Új sínbuszok a bánáti síneken

A törökbecsei önkormányzatnak köszönhetően új vonattal utaztak Nagybecskerekre a helybeli nyolcadikos diákok. Mindannyian kíváncsiak voltak a korszerű szerelvényekre, melyek a régi, szürke sínbuszokat váltották fel.

Törökbecsén a helyi Miloje Čiplić és a Josif Marinković Általános Iskolából harminc gyermek várta az új, piros járművet, Kumándon pedig még húsz diák szállt fel a járatra. A kirándulás egyik célja az volt, hogy a nyolcadikosok megismerjék a Nagybecskereken működő középiskolákat. Az Oroszországban gyártott két vonatot Szerbia 7,4 millió dollárért vásárolta meg. A sínek, melyeken az eddigi sínbuszok ötven évig közlekedtek, a régiek maradtak, így a sebesség továbbra is 30-80 kilométer között alakul. Két szerelvény van, az egyik Nagybecskerek és Belgrád, a másik Nagybecskerek és Nagykikinda között közlekedik.
Már most is több középiskolás utazik Törökbecséről Nagybecskerekre. A sínbusz reggel fél hatkor indul, és délután fél négykor tér vissza. A havi bérlet 1800 dinárba kerül, miközben ugyanezen a távon a buszbérlet 6000 dinár.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..