home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
Új rendeletek
Tancsik Richárd
2022.04.29.
LXXVII. évf. 17. szám
Új rendeletek

Az élelmiszerárak korlátozása — Péntektől 7 dinárral drágul az üzemanyag — Egyszeri pénzsegély az óvodákban dolgozóknak

Az élelmiszerárak korlátozása

A szerb kormány elfogadta az alapélelmiszerek árának korlátozásáról szóló módosított rendeletet a piac további védelme, azaz a fogyasztók ellátása szempontjából kiemelten fontos termékek árképzésében bekövetkező deformációk megelőzése érdekében, ezzel különösen a szegényebb társadalmi réteget védve.

Az alapélelmiszerekre vonatkozó árstopról szóló rendelet további 60 napig marad érvényben. Ez az 1 kilogrammos kiszerelésű kristálycukorra, a legfeljebb 5 kilogrammos csomagolásban árusított T-400-as és T-500-as lisztre, valamint az 1 literes napraforgóolajra vonatkozik, illetve a következő 60 napban a sertéscombot is változatlan áron kell kínálni.

 

Péntektől 7 dinárral drágul az üzemanyag

Szerbia kormánya az olajszármazékok árának korlátozásáról is elfogadott egy módosított rendeletet, melynek értelmében 7 dinárral emeli az Eurodizel és az Europremium BMB-95 átlagos nagykereskedelmi árát a Szerb Köztársaság területén. Ez a rendelet a hatályba lépésétől, április 29-étől május 31-éig lesz hatályos.

 

Egyszeri pénzsegély az óvodákban dolgozóknak

A kormány ülésén 10 000 dinár összegű egyszeri pénzsegély folyósításáról is döntöttek az óvodai intézményekben dolgozók részére, tekintettel arra, hogy a járvány rendkívüli körülményei miatt többletterhelésnek voltak kitéve a nevelőmunka végzése során.

Forrás: Szerbiai RTV 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..