home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
Új padok Szentkúton
2023.08.24.
LXXVIII. évf. 34. szám
Új padok Szentkúton

A Mária, az Egyház Anyja-plébánia híveinek munkája által és dr. Czékus Borisz felajánlásának köszönhetően a Könnyező Szűzanya Egyházmegyei Kegyhely, Szentkút új padokkal büszkélkedhet. A felajánlás nyers faanyag volt, a végeredmény pedig a plébánia hívei szorgos munkájának köszönhető.

A régi padok hosszú évekig jó szolgálatot tettek, de az idő elmúlt felettük. Az új padok esztétikailag, illetve funkcionálisan is megfelelően illeszkednek a környezetbe. 

A kegyhelyigazgató a munkaakció után Facebook-bejegyzésében köszönte meg a hívek odaadó és áldozatos munkáját, és a Könnyező Szűzanya áldását kérte az adományozóra és a hívek munkájára is.

A kegyhelyen az idén is számos beruházás történt: a főoltár, a kápolna és a kút új csempeburkolatot kapott, megújult a híd, és a világítást is korszerűsítették. További feladat lesz a melléképületek legalizálása és a keresztút felújítása.


Kovács Attila / a Szabadkai Egyházmegye felvétele

Nagyboldogasszony ünnepén a Könnyező Szűzanya Egyházmegyei Kegyhelyen, Szentkúton, mint minden évben, az idén is horvát és magyar nyelven mutatták be a szentmisét. Ft. Željko Šipek kegyhelyigazgató örömének adott hangot, amiért ilyen nagy számban jöttek el a hívek, valamint beszámolt a legújabb fejlesztésekről. A szentmise végén Te Deumot énekeltek a jelenlévők, hálából a megvalósított beruházásokért és mindazoknak az embereknek a munkájáért, akik bármilyen formában hozzájárultak a helyszín megújulásához. A meghívott szónok Sótanyi Ferenc, az Avilai Szent Teréz-székesegyházban szolgáló állandó diakónus volt, énekkel közreműködött a sándori Mária, az Egyház Anyja-plébániatemplom kórusa.

Az infrastruktúra mellett az idén is a liturgikus tartalom, a zarándokok lelki feltöltődése és imádságos jelenléte a legfontosabb.

 

A kegyhely búcsúja 

Augusztus 24-én és 25-én, csütörtökön és pénteken, a Triduum első és második napján 18.30-tól rózsafüzér, 19 órától szentmise, 26-án, szombaton este pedig 19 órától bűnbánati liturgia és gyertyás körmenet lesz.

A 27-én, vasárnap, reggel 8 órakor kezdődő magyar nyelvű szentmisét Böjte Csaba ferences rendi szerzetes mutatja be, a 10 órakor kezdődő horvát nyelvű szentmisét pedig Msgr. Roko Glasnović dubrovniki püspök vezeti.

A búcsú délután 16 órakor zárul a Caritas önkénteseiért bemutatott szentmisével.

A Szabadkai Egyházmegye sajtóirodája

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..