home 2023. december 02., Melinda napja
Online előfizetés
Új nyílászárók a martonosi óvoda épületén
Tóth Tibor
2020.11.20.
LXXV. évf. 47. szám
Új nyílászárók a martonosi óvoda épületén

Befejeződött a bejárati ajtók és a nyílászárók teljes cseréje a martonosi Szivárvány óvoda épületén. A beruházás összértéke 1 millió dinár, melynek 30 százalékát Martonos magyarországi testvértelepülése, Algyő, 70 százalékát pedig Magyarkanizsa Önkormányzata fedezte.

Horvát Gergely, Martonos Helyi Közössége Tanácsának elnöke az óvoda előtt megtartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy Algyővel már régóta kiváló viszonyt ápolnak.

— Korábban iskolapadokat, majd 400 000 dinár értékű támogatást kaptunk testvértelepülésünktől. Ebből hat tanterembe nagy felbontású képernyőket vásároltunk, most pedig a bejárati ajtók és a nyílászárók cseréjét támogatták. Algyőre gyakran ellátogattak a művelődési élet képviselői, a gyerekek táborokban vettek részt, ami a koronavírus-járvány miatt egyelőre nem lehetséges — mondta Horvát.

Körmöci Valéria, a Gyöngyszemeink Iskoláskor Előtti Intézmény igazgatóhelyettese örömének adott hangot a beruházás kapcsán.

— Nagy szükségünk volt a nyílászárók cseréjére, hiszen a korábbiak már nagyon rossz állapotban voltak. Ezzel a beruházással a gyermekek környezetét szebbé és funkcionálisabbá sikerült varázsolnunk — mondta Körmöci, hozzátéve, hogy a martonosi intézménybe negyvenegy óvodás gyermek jár, és három pedagógus foglalkozik velük.

Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere kiemelte, hogy az előző évekhez hasonlóan az önkormányzat továbbra is fontosnak tartja az oktatási intézmények fejlesztését.

— Martonoson energiahatékonysági fejlesztésről beszélhetünk, hiszen a nyílászárókat és a bejárati ajtókat cseréltük ki. Nagy örömömre szolgál, hogy a munkálatokat a nagy hidegek előtt sikerült befejezni. Bízom benne, hogy továbbra is lépésről lépésre, intézményről intézményre, településről településre tudunk haladni akár önerőből, akár tartományi, köztársasági és nemzetközi támogatásokból, melyek felgyorsítják ezt a folyamatot, illetve hozzájárulnak a fejlesztésekhez — mondta Fejsztámer.

A tervek szerint következő lépésként az óvoda épületének belső és külső festését végzik el, valószínűleg a tavaszi hónapok során.

A felvételek a helyszínen készültek.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..