home 2024. április 18., Andrea napja
Online előfizetés
Új munkahelyek nyílnak Szabadkán
(—)
2015.02.25.
LXX. évf. 8. szám

Új gyárak, üzemrészlegek, illetve bevásárlóközpontok is épülnek, ezernél is több embert foglalkoztatva majd. Várhatóan egy magyarországi élelmiszer-ipari beruházó is megjelenik Szabadkán.

„Április végére épül fel és nyílik meg a Swarovski gyár 600 új munkahellyel. Emellett a kisbajmoki ipari parkban több vállalat is bővíti üzemét, ahogyan a Masterplast és az Elektroremont is ezt tervezi. A fejlesztésekhez azonban további szakképzett munkaerőre van szükség. Ehhez elmaradhatatlan a különféle cégek és a középiskolák fokozottabb együttműködése, gyakorlatok szervezése” — nyilatkozta Maglai Jenő polgármester a Pannon RTV-nek.

A szabadkai önkormányzat külön kerettel támogatná az itthoni kis- és középvállalkozásokat is. A polgármester szavai szerint az idén 10 millió dináros csomagot irányoztak elő, melyet remélhetőleg a Tartományi Garancialappal közösen visznek sikerre. Ezáltal a kis- és a középvállalkozók 80-100 millió dináros kölcsönt tudnak felvenni gépek vásárlására, más alapeszközök beszerzésére — nagyon jó feltételekkel.

A város megvásárolná azt a 33 hektáros földterületet, ahol egykor a Zorka gyár működött. Ez az önkormányzatnak a további befektetések szempontjából lenne előnyös, mivel a környék infrastruktúrája megfelelő.

Nagy gondot okoznak Szabadkán a kóbor kutyák. A közbiztonság javítása érdekében 200 férőhellyel bővítik a városi kutyamenhelyet. Az őszre várhatóan megcsappan majd az utcákon a kóborkutya-állomány. A menhely fejlesztésére 15 millió dináros közbeszerzési pályázatot írtak ki. 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..