home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
Új lendület a Közügyekben
Kartali Róbert
2024.04.19.
LXXIX. évf. 16. szám
Új lendület a Közügyekben

A Pannon Televízió Közügyek című hírháttérműsora új lendületet kap, aminek részeként hamarosan óriásplakátokon köszönnek majd vissza a vajdasági emberekre a műsorvezetők. Az új arcok és friss tartalmak segítenek abban, hogy tovább erősödjön a műsor népszerűsége, miközben továbbra is a régió fontos eseményeire és témáira fókuszál, elősegítve ezzel a közösség tájékoztatását.

Az elmúlt tizenkét év során a Közügyek élő hírháttérműsora szilárd helyet épített ki a köztudatban, rendszeresen várva a nézőket minden hétköznap 18 óra után. A műsor olyan közérdekű információkkal és tudnivalókkal szolgál, amelyek jelentős hatással vannak az emberek mindennapjaira. Az óriásplakátok bevezetése nemcsak a műsor népszerűségének növekedését célozza, hanem emlékezteti is a nézőket, hogy ne maradjanak le az őket érintő legfontosabb történésekről. Emellett a plakátok lehetőséget teremtenek a Közügyek műsorvezetőinek arra, hogy személyesebb kapcsolatot építsenek ki a nézőkkel, akik naponta találkoznak az arcukkal a plakátokon. Ez elősegítheti a nézők lojalitásának és elkötelezettségének növekedését mind a Közügyek, mind pedig a Pannon Televízió iránt.


Forrás: Pannon RTV

A műsor folyamatosan törekszik az újításokra, legyen az a stúdió megújítása, a műsorvezetők frissítése vagy kiemelt témák kijelölése, melyek segítik a figyelem felkeltését a műsor iránt — nyilatkozta lapunknak Juhász Gábor. A műsor felelős szerkesztője kiemelte, a Közügyek a vajdasági emberekről szól, a vajdasági embereknek. Ennek megfelelően tartalma a vajdasági embereket érintő aktualitásokra, érdekességekre és rejtett kincsekre összpontosít. Az adást nem az amerikai, a nyugat-európai vagy az oroszországi emberek nézik, hanem vajdaságiak, így a műsornak az ő igényeiket és érdeklődési körüket kell leginkább szem előtt tartania.

— Az elmúlt hónapokban néhány műsorvezető-váltás történt a Közügyekben. Kartali Rita nemrégiben csatlakozott a csapathoz, és legutóbb Bíró Tamara váltotta Kozma Zoltánt, aki hosszú ideig meghatározó személyisége volt a műsornak. Ennek a változásnak a kommunikációját fontosnak tartjuk, ezért készült ez az új fotósorozat a műsorvezetőkről, mely óriásplakátok formájában fog megjelenni több településen Vajdaságban. Ezeket a képeket megosztjuk a közösségi médiában is, mivel fontosnak tartjuk jelenlétünket ezeken a platformokon. Bár továbbra is hangsúlyozzuk, hogy a televízió a fő platformunk, de a televízióra gyártott tartalmakat elérhetővé kell tenni a közösségi médiában is. A napi műsorunkból részleteket, rövid cikkeket, videókat, ajánlókat és előzeteseket fogunk közölni, valamint tájékoztatást adunk az esti műsor tartalmáról, hogy nézőink ne maradjanak le semmiről. A Közügyekben készülő interjúkat, beszélgetéseket pedig az esti műsor után egy rövid bejátszás formájában a Szabadkai Magyar Rádió is közvetíti.


A szerző felvétele

A Közügyek felelős szerkesztője fontosnak tartja, hogy a műsorvezetők szélesebb körben jelenjenek meg, hiszen ők képviselik a Közügyek arcát. A cél, hogy reflektorfénybe kerüljenek, hogy az emberek többet megtudjanak róluk. Azért döntöttek az új óriásplakátok mellett, hogy növeljék az ismertségüket és jelenlétüket a médiában. Juhász kiemelte, ma már kiváltság a Közügyekben szerepelni, és az emberek szívesen vállalják ezt a lehetőséget.

— Néhány évvel ezelőtt még nehéz volt megnyerni az embereket, most viszont sokkal nyitottabbak, és szívesebben vesznek részt a műsorban. Büszke vagyok arra, hogy sikerült kiépítenünk ezt a brandet, és hogy ilyen pozitív fogadtatásban részesülünk.

A Közügyek hírháttérműsor, mely az egyik legnehezebb műfaj, mert egyszerre kell aktuálisnak és részletekbe menőnek lennie — hangsúlyozta Soós Georgina, a műsor szerkesztője. Rámutatott, az a feladatuk, hogy elmagyarázzák az embereknek, mi miért és hogyan történik, rávilágítsanak az összefüggésekre, hogy szakemberek és illetékesek tolmácsolásában hangozzanak el pontos és releváns információk. — Egyszerre foglalkozunk az egész világra kiható eseményekkel és a legkisebb vajdasági magyar közösségek tevékenységével, politikával, gazdasággal, közélettel, egészségüggyel, oktatással, művelődéssel, sporttal. A műsor jelentős részét már két-három nappal az adás előtt pontosan megtervezzük és leszervezzük, de gyakran előfordul, hogy órákkal vagy akár percekkel az élő műsor előtt kell az egész adás forgatókönyvét megváltoztatnunk, sőt van, hogy élőben kell reagálni a váratlan történésekre. Ez a legizgalmasabb az egészben — tette hozzá.

Loboda Árpád kilenc évvel ezelőtt kóstolt bele a Közügyek műsorvezetésébe, majd nem sokkal később szerkesztőként is kipróbálta magát, azóta hetente több alkalommal is várja a nézőket a képernyők elé. Meglátása szerint egy műsorvezetőnek minden témában otthonosan kell mozognia, még ha érdeklődési körén kívül is esik. Alázatos módon kell a munkához állni, a beszélgetéseket, hacsak lehet, olyan módon kell irányítani, hogy a közérdekű információk és az érdekes részletek kerüljenek előtérbe, és mindezt 8 percben, ami talán a legnagyobb kihívás benne.

— A Közügyekben nemcsak a friss hírekre alapozunk, bár ez is erőssége a műsornak, hanem próbáljuk több szemszögből feldolgozni az aktuális témákat — összegezte Kartali Rita. — A Közügyek mellett rádiós hír- és hírháttérműsorokat is szerkesztek, mindegyik más a maga módján, és ettől izgalmas ez a munka. A televízióban viszont néha egy kép többet mond minden szónál.

Bíró Tamara az idén január 31-én csatlakozott a Közügyek csapatához szerkesztő-műsorvezetőként. Mint mondta, a terep nem volt teljesen ismeretlen számára, hiszen már korábban is részt vett a műsorban riporterként, valamint segéd- és társszerkesztőként. Bevallása szerint a vendégekkel való beszélgetések a kedvencei.

— A Közügyekben a műsorvezetők nemcsak a saját érdeklődési körüket vihetik bele egy-egy műsorba, hanem a személyiségük is jobban kifejezésre jut. A Közügyek csapata nagyon összetartó, gyorsan befogadtak, izgalommal várom a további kihívásokat, melyeket a műsor még tartogat számomra — tette hozzá a műsorvezető.

A Közügyek készítői arról is beszéltek, hogy különműsorok is tervben vannak, melyekben egy-egy település, önkormányzat életének fontos szereplői, például politikusok, közművállalatok vezetői, gazdasági és kulturális szakemberek, sportolók vennének részt. Ezeket az adásokat élőben közvetítenék a helyi színházteremből, ahol a nézők előtt a Közügyek műsorvezetői beszélnének a helyi aktualitásokról.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..