home 2024. május 04., Mónika napja
Online előfizetés
Új kutat fúrnak Csantavéren
Pannon RTV
2023.03.31.
LXXVIII. évf. 13. szám
Új kutat fúrnak Csantavéren

Mivel a régiek már elavultak, ezért december óta egy újat fúrnak Csantavéren, amelynek a beüzemelése a nyár végén esedékes. A település talajában jó minőségű a víz, nem tartalmaz arzént, ezért a fertőtlenítés után azonnal a hálózatba kerülhet a víz.

A faluban öt, a kilencvenes években fúrt kút látja el a lakosság vízszükségleteit, melyeknek az élettartama harminc év. A kedvező időjárásnak köszönhetően a szivattyúk már lekerültek a 124 méter mély kútba, amely 124 két vízbázisból nyeri a vizét. A kút létrehozásához Szabadka Város biztosította az anyagi forrást 20 millió dinár értékben.

A csantavérivel egyidőben Szabadkán, az egyes számú vízgyár területén is egy új kutat fúrnak. Mindkettő 240 nap alatt készül majd el.

A csantavéri munkálatokat a helyszínen megtekintette Sugár György, a szabadkai Vízművek és Csatornázási Kommunális Közvállalat igazgatója.

Fényképezte: Pannon RTV

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..