home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Új közlekedési jelzőlámpa Magyarkanizsán
2023.05.03.
LXXVIII. évf. 18. szám
Új közlekedési jelzőlámpa Magyarkanizsán

Magyarkanizsán üzembe helyezték a Népkert és a Törökkanizsai út kereszteződésében felállított közlekedési jelzőlámpát. Ez alkalomból a helyszínen tartott sajtótájékoztatót Fejsztámer Róbert magyarkanizsai polgármester és Marko Ždero, a Községi tanács kommunális ügyekkel megbízott tagja. Beszéltek a további fejlesztésekről és az autóbuszállomás megnyitásáról is. 

–A beruházás 5,5 millió dinárba került, melyet fele-fele arányban osztott az önkormányzat és a tartományi közlekedési titkárság. A jelzőlámpa elhelyezése azért volt fontos, mert az út a Törökkanizsa és Magyarkanizsa közötti főutat keresztezi, és itt van mellette az egyik nagy bevásárlóközpont és a központi buszállomás is. Az utazás szolgáltatását végző magáncégnek mindig az volt a kifogása, hogy ez az útkereszteződés nem biztonságos a buszoknak arra, hogy bekapcsolódjanak a forgalomba, és azért nem működik a buszállomás. Ötéves szerződést kapott a buszos cég, melyben kötelezettséget vállat, hogy működteti a buszállomást, és bízom benne, hogy már nem merül fel a részéről több probléma – hangsúlyozta Fejsztámer Róbert polgármester. Hozzátette, reméli, az idén végre elindul a kerülőút kiépítése, ami biztosítja, hogy a központon áthaladó teherforgalom kisebb legyen. Elmondta azt is, hogy a jelzőlámpára hamarosan felszerelik a sebességmérő kamerát is, mert ezen az útszakaszon helyezkedik el a város legnagyobb művelődési intézménye és az általános iskola is.

Forrás: Magyarkanizsa önkormányzatának hírszolgálata

Fotó: Németh Ernő

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..