home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
Új környezetvédelmi projektum a Palicsi-tó kapcsán
2020.12.17.
LXXV. évf. 51. szám
Új környezetvédelmi projektum a Palicsi-tó kapcsán

Online nyitókonferenciát tartottak ma a „Palicsi-tó vízminőségének javítása” elnevezésű projektum kapcsán, melyet a magyarországi Innovációs és Technológiai Minisztérium, illetve a Nyugat-Balkáni Zöld Központ támogatásával a VTK Innosystem Kft. hajt végre.

A nyitókonferencián a szervező VTK Innosystem Kft. Képviselőin kívül, résztvett Jaksa Róbert, a Környezetvédelmi Minisztérium állapmtitkára, Kern Imre alpolgármester, Góli Csilla, a városi tanács kommunális ügyekkel és fejlesztésekkel megbízott tagja, a szabadkai Vízművek és Csatornázási KKV, a Palics-Ludas Közvállalat képivselői mellett a Tartományi Természetvédelmi Intézet és a DTD Vízügyi Vállalat szakmunkatársai.

A konferencia során a résztvevők megegyeztek a projektum megvalósításának ütemtervében, illetve a tevékenységek meghatározásában. A projektum célja egy megvalósíthatósági tanulmány elkészítése, mely meghatározza a kritikus beavatkozási pontokat és javaslatokat tartalmaz majd a feltárt problémák kezelésére. Az intézkedések meghatározása mellett a beavatkozások pénzügyi és költség-haszon elemzését is magábafoglalja majd a tanulmány.

A résztvevők egyetértettek abban, hogy ez a tanulmány, mely támaszkodik korábbi adatokra, korábbi tanulmányokra, korábbi és aktuális projektumokra is, illetve korszerű és innovatív kutatási módszerekre, hasznos és szilárd alapot biztosít majd további, várhatóan beruházási projektumok meghatározásához és megvalósításához a Palicsi-tó vízminőségének javítása érdekében. A tó vizének javítása nem csak idegenforgalmi, gazdasági de környezetvédelmi szempontból is rendkívül fontos a város részére, hogy megőrizzük Palics természeti és kulturális örökségét.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..