home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Új köntösben ragyog a helyi közösség épülete
(T. T.)
2013.12.18.
LXVIII. évf. 51. szám
Új köntösben ragyog a helyi közösség épülete

Vasárnap délután Hajdújáráson megtartották a már hagyományos adventi körmenetet, melynek keretében átadták rendeltetésének a hajdújárási helyi közösség felújított épületét. A létesítményt 1948-ban a hajdújárási polgárok önkéntes munkával építették, melyről egy emléktábla is tanúskodik a bejárat mellett.

Az ünnepség a helybeli Keresztelő Szent János-templomban szentmisével kezdődött, majd a gyertyás körmenet átvonult a hajdújárási helyi közösség udvarába, ahol Haskó István, a helyi közösség elnöke köszöntötte a több száz fős közönséget, többek között Pásztor Istvánt, a Tartományi Képviselőház és a VMSZ elnökét, Dragoslav Petrovićot, a tartományi kormány alelnökét, Nebojša Malenkovićot és Kern Imrét, a Tartományi Nagyberuházási Alap igazgatóját és igazgatóhelyettesét, valamint Maglai Jenőt, Szabadka polgármesterét. A felújított létesítményt Zsellér Attila helybeli plébános szentelte fel, a szalagot pedig Pásztor István és Dragoslav Petrović vágta át.

Pásztor a teljesen új köntösbe öltözött nagyteremben megtartott köszöntőjében elmondta, hogy a feltörekvő generációknak mindig az a feladatuk, hogy az elődök által rájuk hagyott örökséget megőrizzék, megtöltsék tartalommal és időről időre felújítsák.

— A felújítás ma jutott el a félidejéig. A Tartományi Nagyberuházási Alap által jóváhagyott 50 millió dinárból 23 millió dinárt fektettek be, hogy elkészüljön az, ami itt ma látható. A tavasz folyamán a munkálatok az épület emeleti részén folytatódnak tovább, és a jövő évben befejeződik az épület teljes felújítása. Remélem, hogy olyan tartalmakat gondolunk ki és valósítunk meg, melyek előbbre visznek mindannyiunkat — mondta Pásztor.

A köszöntő után a helybeli Petőfi Sándor Általános Iskola tanulóinak műsorát élvezhette a közönség, majd az udvarban tea, forralt bor, mézes pálinka, sült tök és mézeskalács mellett gyönyörködhettek a csodás épületben.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..