home 2023. december 02., Melinda napja
Online előfizetés
Új játék és oktatási felszerelés 
Fehér Márta
2021.02.25.
LXXVI. évf. 8. szám
Új játék és oktatási felszerelés 

Megújult a magyarkanizsai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola napközije az intézmény mindkét épületében.

1.400 000 dinárt biztosított a korszerűsítésre a Magyar Nemzeti Tanács a magyar kormány, a nemzetpolitikai államtitkárság és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. jóvoltából – ismertette Jerasz Anikó, az MNT Végrehajtó Bizottságának elnöke a helyszíni látogatás során. 

– Okostáblát, kivetítőt, hordozható számítógépet, okostelevíziót, játékokat (például a nagyon népszerű csocsót, babzsákokat, jatszószőnyegeket, puzzle-t stb.) rajzeszközöket vásároltunk. Több mint száz család veszi igénybe a szolgáltatást, mely a szülők számára azért fontos, mert  a tanítási idő előtt és után is biztonságban tudhatják gyermeküket, akikkel szakemberek foglalkoznak, emellett az étkezés is biztosított. Azt látjuk, hogy az oktatási reform keretében egyre nagyobb teret kap a napközis foglalkoztatás, az egész napos iskola és az egy váltásos oktatás. Ez egyre népszerűbb, egyre többen használják ki ezt a lehetőséget, ebben az intézményben pedig évek óta megvalósul.

– Nagy öröm számunkra, hogy a Magyar Nemzeti Tanács gondot visel a napközik felújításáról – nyilatkozta Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere. – A gyerekek új játékokhoz és korszerű tanulási eszközökhöz jutottak. Mindazok a gyerekek, akik napközibe járnak, tehát hosszabb időt töltenek az iskolában, nem csak az oktatásra járnak be, hasznosan tudják eltölteni az időt. A kezdeményezés iskolafejlesztési, pedagógiai és közösségmegtartó programként is hasznos.

– Ebben a forráshiányos időben minden támogatás jól jön, és nagyon hálásak vagyunk, hogy az MNT meghallgatott minket és ezt a kérésüket. Nagyon fontos számunkra, hogy a napközi meg tudott újulni és a napközi által kínált lehetőségek egyre népszerűbbek, hiszen plusz tartalmakat, hozzáadott értékeket tudunk adni a gyerekek tanulásához, munkájához – fogalmazott Szepesi Zoltán igazgató. – Nagy segítség a szülőknek is, hogy ez a napközi működhet. A magas szintű pedagógiai munka mellett a korszerű körülmények is fontosak. Nem elhanyagolható az sem, hogy így a gyerekek nem csak osztálytársaikkal találkoznak, hanem más korosztállyal is, és együtt vannak a szerb és a magyar tagozatokra járók. Meghaladja a százat az érdeklődők száma, de a körülmények miatt most ténylegesen kevesebben lehetnek a helyiségben.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..