home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Új intézkedések 2020. március 29-től
Tóth Lívia
2020.03.29.
LXXV. évf. 13. szám
Új intézkedések 2020. március 29-től

Zenta község rendkívüli helyzetek községi törzskara tekintettel a bevezetett intézkedésekre és korlátozásokra újabb renket hozott, amelyek az üzletek nyitva tartására és különböző szolgáltatásokra vonatkoznak. A szigorítások 2020. március 29-étől érvényesek.

 

TILOS az étel és az ital felszolgálása és fogyasztása minden vendéglátó létesítményben, a zárt térben és a kerthelyiségekben egyaránt.

Azon jogi személyek és vállalkozók, akik/amelyek olyan kiskereskedelemi tevékenységet látnak el, mely az étel és ital árusítását öleli fel, a szolgáltatás nyújtását kizárólag házhozszállítás formájában végezhetik munkanapokon 8.00 órától 16.00 óráig, szombatonként és vasárnaponként 8.00 órától 13.00 óráig.

TILOS a fogadóirodák nyitvatartása.

LERÖVIDÍTIK minden létesítmény munkaidejét, amelyben kereskedelmi tevékenység, illetve szolgáltatás folyik (kivéve a gyógyszertárakat, pékségeket és élelmiszerek árusításával foglalkozó kereskedelmi létesítményeket, valamint a benzinkutakat) Zenta község területén 08,00 órától 16,00 óráig, kivéve szombatonként és vasárnaponként amikor a tevékenységüket, illetve a szolgáltatást 8.00 órától 13.00 óráig végezhetik.

LERÖVIDÍTIK a kiskereskedelmi létesítmények — gyógyszertárak, pékségek, élelmiszerek árusításával foglalkozó kereskedelmi létesítmények, valamint a benzinkutak — munkaidejét a rendkívüli állapot ideje alatt Zenta község területén az alábbiak szerint:

Hétfőtől péntekig 07.00 órától 16.00 óráig.

Szombaton és vasárnap 08.00 órától 13.00 óráig.

Vasárnap 04.00 órától 07.00 óráig, kizárólag a 65 éves vagy annál idősebb személyek számára, a Kereskedelmi, Idegenforgalmi és Telekommunikációs Minisztérium jegyzékén felsorolt kiskereskedésekben – boltokban.

A logisztikai központok egész nap elláthatják a munkájukat és a létesítmények ellátása is egész nap folyhat, az eddig elfogadott állami intézkedésekkel összhangban.

A kereskedő, a meghagyás alapján önállóan határozhatja meg a munkaidejét a felsorolt időintervallumokban.

Összhangban a Kormány 2020. március 17-én kelt 53-2581/2020-as számú végzésével, a fogyasztók száma a kiskereskedelmi létesítményekben egy fogyasztó lehet négy négyzetméteren (4m2), az általános megelőző intézkedések és a fizikai távolságtartás tiszteletben tartása mellett.

Az illetékes felügyelőségek fokozott ellenőrzést végeznek majd minden létesítményben.

A taxis szállítók a regisztrált tevékenységüket Zenta község területén 5.00 órától 17.00 óráig láthatják el, kivéve szombat- és vasárnaponként, amikor is a szolgáltatást 5.00 órától 15.00 óráig végezhetik.

A taxis szállítók Zenta község területén a tevékenységük ellátásakor hordjanak védőmaszkot és kesztyűt és végezzenek jármű fertőtlenítést.

TILOS az ünnepségek nyilvános megtartása (lakodalmak, születésnapok, keresztelők és hasonlók).

Temetkezés csak a legközelebbi hozzátartozók jelenlétében történhet, a Belügyminisztérium illetékes Rendőrállomásának előzetes jóváhagyásával.

BESZÜNTETIK a piacok működését, nyitott, félignyitott (pultok stb.) és zárt területen (tejpiac stb.) és BETILTJÁK a szabadtéri értékesítés minden formáját a közterületeken.

TILOS a továbbiakig a vásárok megtartása Zenta község területén.

Minden olyan, Zenta község rendkívüli helyzetek községi törzskara által hozott korábbi meghagyás, amely esetlegesen részben vagy egészben nincs összhangban a jelen meghagyással, hatályát veszíti.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..