home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Új helyszínen tartják meg a városnapi programokat
Tóth Lívia
2019.08.19.
LXXIV. évf. 33. szám
Új helyszínen tartják meg a városnapi programokat

A Hari Mata Hari és a Piramis együttes koncertezik Zentán

Sajtótájékoztatót tartottak Zentán, amelynek témája a szeptemberi városnapi eseménysorozat volt. A rendezvényekről és a hozzájuk kapcsolódó tudnivalókról a szervezők nevében Kosiczky András, a községi tanács idegenforgalommal, Perpauer Attila művelődéssel és oktatással megbízott tagja, Hugyik Richárd, a Thurzó Lajos Művelődési-oktatási Központ igazgatója és Predrag Popović, a városi könyvtár munkatársa beszélt.

Az ünnepségsorozat szeptember 5-én, csütörtökön kezdődik, és szeptember 11-én, szerdán, az 1697. évi zentai csata évfordulójának napján zárul. A legfontosabb változás, hogy a programok helyszíne a városháza elől átkerül a Népkertbe és a Sportcsarnok elé. Az érdeklődők számára máris hozzáférhető az a térkép, amelyen pontosan megjelölték, hol lesz a koncerteknek helyet adó nagyszínpad, a parkolók, a kirakodó vásár, a hőlégballonverseny stb. A küzdőtér a Tisza melletti töltéshez kerül, ahol a gasztronómiai sátrak is helyet kapnak. Az események alatt lezárt területet egy újonnan készülő elterelő út segítségével lehet megkerülni, ahol közlekedési lámpák is segítik majd a haladást.


Herédi Krisztián felvételei

A XV. Nemzetközi Hőlégballon Találkozót a városnap részeként, szeptember 5-e és 7-e között szervezik meg. Idén is több külföldi résztvevőt várnak Magyarországról, Szlovéniából és Romániából.

Szeptember 6-án, pénteken, a kora esti órákban a népkerti töltésen kötött ballonozás várja elsősorban a kisgyermekes családokat. Ezen a napon a Városi Múzeumban nyitják meg a Háborútól háborúig című történelmi és helytörténeti kiállítást, amely a két világháború közti időszakban mutatja be a város múltját. 21 órától a magyarkanizsai Eridanus együttes utcabálján szórakozhat a közönség.  

Szeptember 7-én, szombaton a kora délutáni óráktól csokoládé fesztivál és gyermekprogramok lesznek, majd a Zenta községbeli hagyományőrző csoportok lépnek fel. 18 órakor az Eszterlánc mesezenekar, este pedig a Hari Mata Hari együttes koncertezik, végül DJ Groover szolgáltatja a zenét.

Szeptember 8-án, vasárnap délután ismét hagyományőrző csoportok mutatják be repertoárjukat, este a nagykoncert fellépője a magyarországi Piramis zenekar. Az elmaradhatatlan tűzijáték a Piramis koncert után lesz, elég időt hagyva a jelenlévőknek, hogy átsétáljanak a Tisza partra.

Szeptember 9-én, hétfőn, 19.30 órai kezdettel a Városháza dísztermében kóruszenei esten vehetnek részt a műfaj kedvelői.

Szeptember 10-én, kedden, a Szent Mihály arkangyal-templomban 17 órakor parasztoszt (gyászmisét) mutatnak be a zentai csata 322. évfordulója alkalmából. 18 órakor a városi hangversenyteremben Aleksandar Vujić emléktáblájának felavatása következik, majd ugyanitt komolyzenei koncert is lesz Aleksandar Vujić életművéhez kapcsolódóan.

Szeptember 11-én, szerdán 8.30-kor a Fő téren fellép Zenta Város Fúvószenekara, a községi képviselő-testület városnapi díszülése pedig 10 órakor kezdődik. Ezt követi 12 órától az emlékharang megkongatása és a koszorúzás a zentai csata Tisza-parti emlékművénél, valamint 17 órakor a Kis Szent Teréz templomban a városnapi Te Deum, hálaadó szentmise a zentai csata 322. évfordulója alkalmából.

A nagyszabású rendezvénysorozat további részleteiről — sportrendezvények, hagyományos íjászverseny, kispályás futballtorna stb. — még tartanak az egyeztetések.

Esős idő esetén módosított programmal a városközpontban, illetve fedett helyszíneken várják az ünneplőket.

A programsorozatot a helyi intézmények, Zenta Község Idegenforgalmi Szervezete, a Thurzó Lajos Művelődési-oktatási Központ, a Stevan Mokranjac Alapfokú Zeneiskola közös összefogással hozták létre.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..