home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Új gyógyszertár búcsúfiaként
Kónya-Kovács Otília
2014.09.24.
LXIX. évf. 39. szám
Új gyógyszertár búcsúfiaként

Az idén is háromnaposra sikeredett a muzslyai faluünnep, a búcsú. A szervezők gazdag programmal várták a vendégeket, a civil szervezetek is kitettek magukért, és a sport kedvelői sem unatkoztak: a kézilabdázók, a labdarúgók és a sakkozók is különféle tornákon vettek részt, mérkőzéseket játszottak.

Ezúttal is több hangverseny helyszíne volt a Mária neve templom. A sort a hagyományos komolyzenei koncert nyitotta meg, melyen helybeli művészek mutatkoztak be, közöttük Rácz Robertó, Kenderesi Csaba, Kenderesi Róbert, Kenderesi Zoltán és Süveg Tibor, zongorán Rontó Márta és Labancz Zoltán kísért. Demjén Ferenc Honfoglalás című dalának feldolgozását Páger Szendi, Süveg Teodóra és Muhi Dániel adta elő. A komolyzenei hangverseny után az erre az alkalomra összeállt Domonkos egyházi ifjúsági énekkarral lehetett nosztalgiázni. A Don Bosco énekkar és együttes tagjai Mezei Szimóna vezetésével egy önálló esten mutatták be tehetségüket. A csoport már több mint negyven tagot számlál, és a tagság állandóan bővül.

A Magyar Házban rendezték meg azt a színes és gazdag közös tárlatot, amelyen bemutatkoztak a MAKK és a Nők Klubja tagjai, illetve vendégeik: a moholi Arany Kezek kézimunkacsoport és Bodócsi Ferenc, aki virtuális budapesti (fotó)sétára invitálta a látogatókat. A részvevők között volt még a Krasznica Vadászegyesület, valamint a Road Flyers Motorosklub. A Muzslai Petőfi Sándor MME-ben művelődési műsoron szórakozhattak az érdeklődők. A helybeli műkedvelőkön kívül felléptek a nagybecskerekiek, az erzsébetlakiak, a szentmihályiak, a pacsériak, a lukácsfalviak, a tordaiak és a magyarcsernyeiek. 

A muzslyaiak az igazi búcsúfiát az idén a várostól kapták: egy új gyógyszertárat, mely révén javul a falu egészségügyi ellátása. A meglévő egészségházban egyébként működik fogászati és gyermekorvosi rendelő, csupán a laboratórium hiányzik, melynek működését megszüntették. Manapság csak időnként és ideiglenesen — leginkább a választások közeledtével — üzemeltetik.  

A gyógyszertáravatón az egészségügyi központ fontosságát Hallai Zoltán, a helyi közösség tanácselnöke hangsúlyozta, és megköszönte a város vezetőségének a projektum gyors megvalósítását, az építmény ugyanis kevesebb mint egy év alatt készült el.

A helyi közösség tanácsának díszülésén Nagybecskerek önkormányzatának küldöttsége is részt vett Čedomir Janjić polgármesterrel az élen, és az ünnepet Mindszent testvértelepülés és a környező falvak képviselői is megtisztelték jelenlétükkel.

A díszülésen Hallai Zoltán tanácselnök beszámolt az elmúlt időszak eseményeiről, majd átadta a helyi közösség díjait az arra érdemes polgároknak. Elismerésben részesült Gyömbér Mária, Đurić Erzsébet, Hadžajlić Margit, Kovács A. László, Kovács L. László, Lazarov Dragan, Tóth Mihály, Pócik Mária, Pósa Mihály, Sötét Erzsébet, Sziveri Anna, Táborosi Dániel, Takács József, Verebes Tibor és Visnyei János.

Jövőre Muzslya jubileumot ünnepel, betelepítésének 125. évfordulóját, melynek előkészületeit még az idén megkezdik. 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..