home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Új esztendő — új trendek
Gyulai Özvegy Andrea
2023.01.25.
LXXVIII. évf. 3. szám
Új esztendő — új trendek

Egyetlen év sem fejeződhet be másként, mint hogy a dizájnerek már megalkotják a következő évre vonatkozó új trendeket — a ruhákkal, a lakberendezési stílusokkal, valamint a következő divatszínekkel kapcsolatban is. 2022 is azzal fejeződött be, hogy az új esztendőre már kitalálták a színeket, stílusokat, hogy ebben az évben is tudjuk, hogyan varázsolhatjuk divatossá a lakásunkat.

Az otthonunk tervezésénél, illetve átalakításánál mindig a színek, stílusok kigondolása a legérdekesebb. De leggyakrabban a munkám során azzal találkozom, hogy a színek a legfontosabbak, utána alakul ki a stílus. Mint bizonyított, a színeknek óriási hatásuk van a hangulatunkra, minden szín pszichológiailag is hat ránk. Az a legfontosabb, hogy a színeket mértékkel keverjük, ne csak egy erős színt használjunk, még ha az a kedvencünk is.

  1. Borostyán

Az utóbbi évek rádöbbentettek bennünket, mennyire fontos az otthonunkban is alkalmazni a természet színeit. A fák gyantájából készült borostyán színével pozitív energiákat szabadíthatunk fel, mely nyugalmat áraszt. A borostyánszínt természetesen nem magában használjuk, hanem a természetes fa színével és törtfehérrel, mustárszínnel, illetve a Cool Clay, azaz a hűvös agyag néven ismert színnel. Ezek ötvözésével igazán kellemes hangulatot érhetünk el. Nem kell csak a falszínre gondolnunk, a borostyánt a konyhaszekrények frontján is alkalmazhatjuk, az imént felsorolt színeket pedig kiegészítő dekorációs elemekként.


fotók forrása:Depositphotos

  1. Málnapiros

E különleges, eleven szín hallatán, mely a Raspberry Blush fantázianevet kapta, egy narancsos-piros árnyalatra kell gondolnunk. Ha beleszerettünk ebbe a színbe, akkor akár egy egész falat is befesthetünk vele, de ha nem akarunk túlzásokba esni, akkor egy kisebb komóddal vagy díszpárnával is elérhetjük a célunkat.

  1. A barna árnyalatai

Szeretjük a földszíneket, melyek ugyancsak rajta maradtak az idei színskálán. A nyers anyagokkal, mint az okkerszínek, mustárszínek, az idén nagyon trendi hangulatot hozhatunk létre. Ezek megjelenhetnek a falakon vagy csak kisebb dekorációs elemeken, de kanapénk is lehet ilyen színvilágú. A barna árnyalataival igazi otthonos hangulat varázsolható.

  1. Kék színek

Mindig elegáns a kék használata, így az idén is közkedvelt lesz. Az árnyalat lehet a tengerészkék is, mely fehérrel kombinálva azt az érzetet kelti bennünk, mintha éppen egy déli nyaraláson volnánk. De ha inkább a kék sötétebb árnyalatait kedveljük, akkor a natúr színekkel és az arannyal kombinálva királyi eleganciát kaphatunk.

  1. Smaragdzöld

A smaragdzöld is bekúszott az idei trendekbe, mégpedig a kiegészítők terén. Izgalmas tereket hozhatunk létre segítségével, melyekben az ékszertónusokban gazdag smaragdzöld kiegészítők által vibráló, ám nagyon elegáns kompozíciókat alkothatunk, mindezt például égetett narancssárgával fűszerezve.

Biztosan észrevették, hogy a felsoroltak között nem szerepelnek tiszta színek. A 2023. évi trend tehát inkább a kevert színek alkalmazását követi. Keressük hát meg a számunkra legkedvesebbet, és csalogassuk be otthonunkba!

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..