home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Új épületegyüttessel bővül a Vajdasági Klinikai Központ
Pannon RTV
2021.04.30.
LXXVI. évf. 17. szám
Új épületegyüttessel bővül a Vajdasági Klinikai Központ

Az építkezést megtekintette Ana Brnabić szerb kormányfő is.

Folyamatban van a Vajdasági Klinikai Központ B és C épületegyüttesének kiépítése. A 30 ezer négyzetméteren elterülő Sürgősségi Diagnosztikai Központ 348 kórházi fekvőhellyel és 16 műtőteremmel rendelkezik majd.

2021 első három hónapjában mintegy 120 ezer embert vizsgáltak meg a Vajdasági Klinikai Központ poliklinikáján. A központban több mint 4000 műtétet végeztek el, valamint a kórházban ellátott páciensek száma meghaladta a 7000-et. Az új épületegyüttes kiépítésével tovább bővülnek majd a kapacitások. A tervek szerint a földszinten diagnosztikai központot fognak működtetni.

Fotó: Pannon RTV/Idei Sándor

Edita Stokić, igazgató, Vajdasági Klinikai Központ: „A 2-ik, a 3-ik és a 4-ik emeleten a sebészeti ágazatok kapnak helyet egységekre osztva. Alapellátás, valamint félintenzív és intenzív osztályok lesznek, illetve amit külön kihangsúlyoznék, 14 transzplantációs beavatkozásokra szánt fekvőhely is lesz.”

A Sürgősségi Diagnosztikai Központ kiépítésének megvalósítására két és fél évet szántak, ebből fél év telt le. A hátramaradt időben nem csak az építkezési munkálatok befejezésére, hanem az épület felszerelésére, valamint a környezetének rendezésére is sor kerül – mondta el Pásztor István. A Tartományi Képviselőház elnöke szerint fontos, hogy az egészségügyi szakemberek és dolgozók csapatatainak minőségi munkavégzése mellett a közelben lévő Orvostudományi Kar hallgatóinak szakszerű képzéséhez is hozzájárulhat majd a központ.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..