home 2024. április 18., Andrea napja
Online előfizetés
Új egyenruhát kapnak a postások
Talpai Lóránt
2021.09.09.
LXXVI. évf. 36. szám
Új egyenruhát kapnak a postások

Piros, sötétkék és fehér színben dolgozhatnak — 9,4 százalékkal nő a minimálbér — Új nyugat-balkáni különmegbízott

Piros, sötétkék és fehér színben dolgozhatnak

A Szerb Posta hamarosan új munkaruhát ad minden alkalmazottjának. Az elképzelések szerint ezek tartósabbak, kényelmesebbek, divatosabbak lesznek, valamint a magas vagy éppen az alacsony hőmérsékleten való munkavégzéshez is megfelelőbbek. A szín is változik, a jövőben ugyanis piros, sötétkék és fehér ruhában dolgozhatnak a postai alkalmazottak. A ruhák tesztelésének időszaka augusztus 30-án kezdődött, és hamarosan a posta minden dolgozója meg fogja kapni a téli és a nyári egyenruhát. „A kollégáink által napi szinten hordott ruha hozzájárul a professzionális munkavégzéshez, a vizuális megjelenés nagyon fontos számunkra. Új kerékpárok, mopedek és járművek beszerzése is tervben van, illetve új típusú szolgáltatások bevezetését is tervezzük, a szolgáltatások elérhetőségének és minőségének javítása érdekében” — jelentette ki Zoran Đorđević, a Szerb Posta megbízott igazgatója. (Szerbiai RTV)


Fotó: Beta

 

9,4 százalékkal nő a minimálbér

Siniša Mali pénzügyminiszter bejelentette, a kormány új minimálbér-emelési javaslattal állt elő 2022-re. A tervezet 9,4 százalékos emelést irányoz elő, melyet a fizetések adóköteles részének növelésével és a nyugdíjjárulékok csökkentésével terveznek megvalósítani. A tárcavezető arról is beszámolt, hogy az emelés majdnem eléri a minimális fogyasztói kosár értékét, és szeretnék, ha 2023-ra meg is haladná. Külön kiemelte, hogy a minimálbér-növelés az átlagfizetések emelkedéséhez is hozzá fog járulni. A hírhez kapcsolódik, hogy Ana Brnabić szerb kormányfő szerint a bruttó hazai termék növekedése az év végéig meghaladja a 6,5 százalékot. Ebből az következik, hogy emelkedni fognak a bérek és a nyugdíjak is. „Arra fogunk törekedni, hogy ez minél nagyobb mértékű legyen, hogy gazdaságunk tovább növekedhessen. Minden úgy halad, ahogy kell. Mindig azon gondolkodom, hogy meddig értünk el a célhoz vezető úton, melynek végén 2025-re az átlagbér 900 euró lesz, az átlagnyugdíj pedig 430-440 euró, s azt látom, egyelőre jó tempóban haladunk. De folytatnunk kell a harcot, mert minden csak rajtunk áll” — nyilatkozta Brnabić. (Szerbiai RTV)

 

Új nyugat-balkáni különmegbízott

Gabriel Escobar, az Egyesült Államok belgrádi nagykövetének helyettese lett a State Department nyugat-balkáni különmegbízottja. Escobar Matthew Palmert váltotta a tisztségen. Escobarnak számos nyugat-balkáni kérdést kell megoldania, ezek közé tartozik a Belgrád és Pristina közötti párbeszéd is. Úgy tartják, hogy Escobar kiváló ismerője a Balkánnak, és remek diplomata. 2019 augusztusától két éven át volt az USA belgrádi nagykövetének helyettese, Anthony Godfrey megérkezéséig ő volt az ügyvivő, vagyis ő vezette a szerbiai diplomáciát. (Tanjug)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..