home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Új dallal jelentkeznek
Zvekán Péter
2023.04.14.
LXXVIII. évf. 14. szám
Új dallal jelentkeznek

Ed Sheeran: Eyes Closed — Oliver Tree & David Guetta: Here We Go Again

Ed Sheeran: Eyes Closed

A minden téren úttörőnek számító, négyszeres Grammy-díjas popikon Ed Sheeran az egy évtizedet átölelő albumkorszakát a kivonás matematikai alapműveletről elnevezett új korongjával zárja, mely 2023. május 5-én érkezik. A dalszerzői gyökereit felidéző – (Subtract) című LP-t Ed a személyes gyász és remény hatására írta, mely a legsebezhetőbb és legőszintébb oldalát mutatja.

A nemrég megjelent albumbeharangozó Eyes Closed című felvételt még 2018-ban kezdte el készíteni, de feleségének betegsége és közeli barátjának tragikus halála arra inspirálta, hogy be is fejezze. A legújabb, szívhez szóló, mégis erőteljes hatású dal azt a kérdést járja körül, hogy miután elveszítesz valakit, sokáig nem tudod elhinni, hogy nincs többé. Mindenhol őt látod, amikor lehunyod a szemed.

Egyébként Ed egy bensőséges utazásra invitálja a nézőket négyrészes dokumentumsorozatában, mely a Disney+-on látható Ed sheeran: The Sum Of It All címmel. Az eddigi életéről, munkásságáról, gigaslágereiről és a tavaly átélt megrázó események feldolgozásáról szóló minisorozat a brit előadó exkluzív, soha nem látott privát archívumát, meghitt előadásait és a családjával, barátaival készített interjúkat felhasználva mutatja be a saját, személyes oldalát, eddig féltve őrzött magánéletét és azt, hogy tapasztalatai hogyan formálták őt művészként.

 

Oliver Tree & David Guetta: Here We Go Again

A slágerlistákat döntögető előadók, Oliver Tree és David Guetta először egyesítették erejüket a vadonatúj Here We Go Again című felvételen. Az újdonság a ’90-es és 2000-es évek hangulatát idézi, miközben a végeredmény modern és eredeti lett. Ahogyan a két zenei mogultól elvárható, a track azonnali dallamtapadást okoz, és tökéletesen egyesíti Tree őrült mivoltát Guetta sajátos hangzásvilágával.


David Guetta (Kép forrása: i2-prod.belfastlive.co.uk)

Oliver így mesélt a Here We Go Again hátteréről, mely szerzeményt viccesen az évszázad legklasszikusabb rave-felvételének nevezett: „Londonban vettem fel ezt a dalt, így erősen hatottak rám a korai brit és eurodance-stílusjegyek. De csak akkor került a helyére minden, amikor David is beszállt a munkafolyamatba. A dalszöveg azokról a mintákról szól, amelyek életünk során újra és újra ismétlődnek.


Oliver Tree (Kép forrása:journal.hr)

Egyébként az megvan, hogy David Guetta jelenleg a 4. legtöbbet hallgatott előadó a Spotifyon a maga 35 milliárd globális streamjével? A kétszeres Grammy-díjas, sokszoros platinalemezes nemzetközi szupersztár töretlenül uralja a slágerlistákat, folyamatosan bővíti kreatív látásmódját, és új hangzásokat fedez fel, ezzel is bizonyítva, hogy korunk egyik legnagyobb elektronikus alakja. Tavaly is számos sztárkollaborációt jegyzett, köztük a Black Eyed Peaszel és Shakirával közös Don’t You Worry című felvételt, valamint a Crazy What Love Can Do című számot, melyet Becky Hill-lel és Ella Hendersonnal közösen vettek fel. A szeptemberi gigasláger, a Bebe Rexhával közös I’m Good (Blue) pedig az idei évet a globális Spotify Chart első helyén indította, és a dallal Guetta megszerezte tizenegyedik Grammy-jelölését a legjobb dance-felvétel kategóriában.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..