home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Új államtitkárt nevezett ki a szerb kormány
2020.12.04.
LXXV. évf. 49. szám
Új államtitkárt nevezett ki a szerb kormány

Dr. Pásztor Bálint Facebook-bejegyzésben adja hírül, hogy a szerbiai kormány december 3-án a torontálvásárhelyi Lálity Urbán Emesét infrastrukturális államtitkárnak nevezte ki.

Megemlít azok a projektek közül is néhányat, amelyeken az új államtitkár a vajdasági magyar közösség képviseletében, dolgozik majd: az Y-elágazás felüljáróinak befejezése, a Szeged – Szabadka vasútvonal szerbiai szakaszának felújítása, a Belgrád – Budapest gyorsvasút szerbiai szakaszának megépítése, a Horgos és Röszke közötti határátkelő bővítésének megvalósítása, Vajdaság úthálózatának fejlesztése a koalíciós szerződésben meghatározottak alapján, a Belgrád – Nagybecskerek és a Nagybecskerek – Újvidék út megépítése. A részletes projektlistát a VMSZ és az SZHP között aláírt koalíciós szerződés 2. sz. melléklete tartalmazza. 

Gratulálok Lálity Urbán Emesének az államtitkári kinevezéséhez és a Vajdasági Magyar Szövetség – VMSZ köztársasági parlamenti frakciója nevében sok sikert kívánok munkájához! – írja dr. Pásztor Bálint.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..