home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Új John Legend-album jelenik meg szeptemberben
Zvekán Péter
2013.07.24.
LXVIII. évf. 30. szám
Új John Legend-album jelenik meg szeptemberben

Az Ohióból származó John Legend világszerte elismert, többszörös díjnyertes és platinalemezes énekes, dalszerző. Eddig több mint hétmillió albuma kelt el. Ez a számadat igen figyelemreméltó. A művész kilenc Grammy-díjjal, három Soul Train Awarddal és a legjobb új előadónak járó BET Awarddal büszkélkedhet, valamint a Songwriters Hall of Fame elismerését, a Starlight Awardot is megkapta.

A 34 éves John Legend az egyetemi évei alatt számtalan zenei programban vett részt. Ez alatt az idő alatt mutatták be Lauryn Hillnek is, és a művész felkérte, hogy zongorázzon az Everything Is Everything című dalában. Ennek köszönhetően számos helyen fellépett Philadelphiában, valamint eljutott New York, Boston, Atlanta és Washington városába is. Az egyetem elvégzése után mutatták be az akkor még feltörekvő hiphopművésznek, Kanye Westnek, és ő villámgyorsan le is szerződtette a G.O.O.D. Music nevű kiadójához, továbbá arra is felkérte, hogy énekeljen a dalaiban. A lehetőséget kihasználva Legend más művészekkel is ehhez hasonló együttműködésbe kezdett. Olyan slágerekhez kölcsönözte a hangját, mint amilyen a West: All of the Lights vagy épp Jay Z: Encore, és énekelt Alicia Keys 2003-ban megjelent You Don’t Know My Name című slágerében is. John debütáló albuma Get Lifted címmel a Sony Music/Columbia Records gondozásában jelent meg 2004 decemberében. A várva várt korongon helyet kapott a művész első slágere, a mára már legendássá vált Ordinary People című is. A lemez annyira jóra sikeredett, hogy 2006-ban több Grammy-díjat is kapott érte, köztük a legjobb R&B albumnak, a legjobb új előadónak, valamint a legjobb R&B férfivokálnak járó elismerés jeléül. A 2006-ban megjelent Once Again platina minősítést ért el, és újabb Grammy-díjjal gazdagította az egyre ismertebbé váló előadót. Legend ezúttal a legjobb R&B férfielőadó kategóriában diadalmaskodott az előbb említett lemezen hallható Heaven című slágerével. A stúdióalbumon már olyan művészekkel dolgozott együtt, mint Kanye West, will. i. am és Raphael Saadiq. 2008-ban megjelent a harmadik lemeze is, mely az Evolver címet kapta. Albumának vezető slágere az Andre 3000 közreműködésével készült Green Light című dal volt, mely sokáig szerepelt a zenei toplisták élén. Legutóbb 2010-ben megjelentetett Wake Up című kiadványa elnyerte a legjobb R&B albumnak járó Grammy-díjat.
John nemcsak a karrierjén, hanem azon is sokat dolgozott, hogy mások életét jobbá tegye. A szegénységből való kiutat a tanulásban látja, ezért 2007-ben elindította a Show Me Campaign elnevezésű programot. A 2010-es BET Humanitarian of the Year Award, a 2009-es CARE Humanitarian Award for Global Change, a Humanitarian Service Award, valamint a 2011. évi Harvard Foundation Artist of the Year Award is azt bizonyítja, hogy Legend nem egy önmagát népszerűsítő kamu humanitárius celeb, hanem jó szándékú valódi jótevő.
Sokrétű elfoglaltsága ellenére továbbra is a zenélésnek él. Az idén egy új album megjelentetését tervezi Love In The Future címmel. A zenei anyagból már kaphattunk ízelítőt, hiszen kedvcsinálóként kiadott két kislemezt: a Who Do We Think We Are-t, valamint a nemrég megjelent Made To Love-ot. Videoklipje Yoann Lemoine ötlete alapján készült, és az elismert divatfotós, Daniel Sannwald rendezte. John Legend a Made To Love című újdonságát először június 21-én adta elő a Good Morning America című műsor nyári koncertsorozatán, a Summer Concert Seriesen. A Love In The Future a Sony Music/G.O.O.D. Music/Columbia Records gondozásában jelenik majd meg szeptember 2-án. A várva várt album producere Legenden kívül két régi munkatársa, Kanye West és Dave Tozer volt.
Reméljük, a megjelenés tervezett időpontja nem változik — annak ellenére sem, hogy a zenei világban ez szinte már szokásos.
 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..