home 2024. május 03., Tímea napja
Online előfizetés
Ügyes kis művészek
2023.06.16.
LXXVIII. évf. 24. szám
Ügyes kis művészek

A szabadkai J. J. Zmaj Általános Iskola tanítónője, Grubanov Martinek Emília tavaly szeptemberben egy újabb generációt vett szárnyai alá, hogy bevezesse az írás-olvasás, a tudás világába. S miközben az 1. c osztály tanulói napról napra okosodtak, ügyesedtek, igazi barátokká váltak, az alkotás művészete is a mindennapjaik részévé vált. Ennek eredményeként pedig számtalan képzőművészeti elismeréssel, díjjal gazdagodtak. Az alábbiakban ezeket vesszük sorra. 


Hajhálóban és lisztesen

1. félév

— A Smile Nagycsaládos Egyesület rajzpályázatán Pozsár Hunor 1., Csiszár Sára 2., míg Tót Lillien és Soltész Hunor 3. lett.

— A Smile Nagycsaládos Egyesület tökvicsori-készítő pályázatán Rózsa Isidora alkotása elnyerte a legromantikusabb, Muhi Levente a legszellemesebb, Virág Timon a legördögibb, Pozsár Hunor a legállatibb, Horváth Enikő vicsorija pedig a legvadabb töknek járó díjat.

— A magyarkanizsai Tisza Néptáncegyesület képzőművészeti pályázatán Rózsa Isidora alkotását díjazták.

— Az Újvidéki Gyermekművelődési Központ országos szintű rajzpályázatán Virág Timon 2. helyezett lett.

— A kragujevaci Forma Ideale cég országos szintű rajzpályázatán — melyre több mint 50 000 alkotás érkezett — Nagy Kunji Márk 1. helyezésben részesült, Rózsa Isidora és Tót Lillien pedig 4. díjas lett.

— A Mézeskalács gyermeklap és Topolya Község Múzeuma közös rajzpályázatán Virág Timon és Dulić Dunja alkotása 1. helyezett lett, míg Martinković Alenét díjazták. Emília tanítónő kollekciódíjban részesült.

— A belgrádi gyermekközpont rajzpályázatán Antal Alex képregénye különdíjban részesült.

— Az iskolanapi rajzversenyen Csiszár Sára 1., míg Nagy Kunji Márk 3. helyezett lett.

— A hajdújárási Rózsa Sándor Civil Szervezet rajzpályázatán Hegyközi Katalin 2., Virág Timon 3., Csiszár Sára és Soltész Hunor pedig különdíjban részesült.

— A belgrádi Vasúti Múzeum 39. alkalommal meghirdetett Vasút gyermekszemmel elnevezésű országos szintű rajzpályázatán Antal Alex alkotását díjazták.


A csipet csapat

2. félév

Rózsa Isidora a Magyarország étele, 2023 programon belül megvalósult rajzverseny alsó tagozatos korcsoportjában 2. helyezést ért el a vajdasági elődöntőben, Tót Lillien pedig Magyarországon lett 2. helyezett.

— A szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ által kiírt Mesélő Népkör rajz- és meseíró pályázaton sikeresen szerepelt az osztály. Díjazták Hegyközi Katalin meséjét. Muhi Levente rajza 1., az osztály pedig kollektív díjban részesült.

— A Szabadkai Egyházmegye Ifjúsága által kiírt rajzpályázaton Tót Lillien, Horváth Enikő, Hegyközi Katalin és Virág Timon munkáját díjazták.

— A Szabadkai Városi Könyvtár képzőművészeti pályázatán az alsósok korcsoportjában Vörös Máté munkája 3. díjban részesült.

— A Kenguru matematikaversenyen Muhi Levente dicséretben részesült.

— A budapesti Magyar Nemzeti Múzeum által meghirdetett, a Magyar menyasszony kiállításhoz kapcsolódó képzőművészeti pályázaton Özvegy Anna kreativitás kategóriában 3. helyezést ért el.

Csiszár Sára és Martinković Alen karikatúráját 1., míg Virág Timonét 2. díjjal jutalmazták a Mali Pjer elnevezésű országos rajzpályázat körzeti megmérettetésén. Alen alkotása országos szinten is megszerezte az 1. helyet.

— Az LI. MIRK képzőművészeti versenyén az egész osztály 1. helyezést ért el. Név szerint: Antal Alex, Csiszár Sára, Dulić Dunja, Hegyközi Katalin, Horváth Enikő, Mačković Szárá, Martinković Alen, Muhi Levente, Nagy Kunji Márk, Özvegy Anna, Pozsár Hunor, Rózsa Isidora, Sáfrány Leon, Soltész Hunor, Tót Lillien, Virág Timon és Vörös Máté.

— A budapesti székhelyű Út a Boldogsághoz Alapítvány képzőművészeti pályázatán Antal Alex, Csiszár Sára, Dulić Dunja, Hegyközi Katalin, Horváth Enikő, Mačković Szárá, Martinković Alen, Muhi Levente, Nagy Kunji Márk, Özvegy Anna, Pozsár Hunor, Rózsa Isidora, Sáfrány Leon, Soltész Hunor, Tót Lillien, Virág Timon és Vörös Máté alkotása elnyerte a Jó a Jók Között díjat.

— A Niši Tanítók Egyesületének országos vetélkedőjén az alsósok korcsoportjában Antal Alex dicséretben részesült.

— A magyar Nemzetpolitikai Államtitkárság Miénk a város! elnevezésű online játékának köszönhetően a 100 000 forint értékű, könyveket és fejlesztő játékokat, társasjátékokat tartalmazó ajándékcsomagok egyike Rózsa Isidorának hála az 1. c osztályba került.

— A magyarországi Építési és Közlekedési Minisztérium és a Belügyminisztérium közösen meghirdetett rajzpályázatán Nagy Kunji Márk alkotását díjazták.

— A Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi — Nemzeti Közösségi Titkárság rajzpályázatán Rózsa Isidora 3. díjban részesült.

— A Szerbiai Rajztanárok Egyesületének országos vetélkedőjén az alsós tanulók korcsoportjában Nagy Kunji Márk alkotását 1. díjjal jutalmazták. Emília tanítónőt szintén díjazták a képzőművészet-oktatás terén kifejtett sokéves tevékenységéért. 


Kiránduláson


Egy közös alkotás

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..