home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Üdülési utalványok
Talpai Lóránt
2021.05.06.
LXXVI. évf. 18. szám
Üdülési utalványok

Nagy érdeklődés — 86 millió eurós támogatás az Európai Uniótól — Ismét oltanak külföldieket — Hamarosan indul a Bar—Belgrád járat

Nagy érdeklődés

Rengetegen érdeklődnek az üdülési utalványok iránt, ezért hamarosan újabbakat nyomtatnak. Marija Labović, a Szerbiai Idegenforgalmi Szervezet igazgatója kiemelte, az idei évre jóváhagyott első 100 000 kedvezményt február elején osztották ki az érdekeltek között, de az állam további 100 millió dinárt különített el 20 000 újabb utalványra. 1848 szálloda, gyógyfürdő és más turisztikai létesítmény jelentkezett a programra, a legtöbb Sokobanja és Vrnjačka Banja térségéből. Zlatibor, Kopaonik, Prolom Banja és Lukovska Banja számos létesítménye is fogad vendégeket. „Az üdülési utalványok igazolták a kezdeményezést. Bevezetésük óta évről évre növekszik a belföldi turisták száma. Nyugdíjasok, a 70 000 dinárnál kisebb fizetésű munkavállalók és diákok igényelhetik a kedvezményt” — nyilatkozta Labović. (Szerbiai RTV, Tanjug)

 

86 millió eurós támogatás az Európai Uniótól

Szerbia 86 millió euró vissza nem térítendő támogatást kapott az Európai Uniótól az IPA-program keretében. Az erről szóló szerződés aláírásakor Aleksandar Vučić államfő köszönetet mondott az uniónak és polgárainak a segítségért. Ezeket az eszközöket rendeltetésszerűen költik el kizárólag az előirányzott tervekre, melyek főleg szerkezeti jelentőségűek. Vučić azt is kiemelte, hogy nincs teljesen megelégedve a joguralom erősítéséért tett eddigi erőfeszítésekkel, de az utóbbi hetekben ez megváltozott, és nagyobb felelősséggel tevékenykednek a gondok rendezésén. Elvárásai szerint júniusban megvalósulhat az EU és Szerbia kormányközi konferenciája, melyen megnyithatják az első tárgyalási klasztert a csatlakozási folyamat új módszere alapján. Sem Fabrizi, az unió szerbiai küldöttségvezetője a szerződés aláírásakor arra figyelmeztetett, hogy a mostani támogatási csomag középpontjában a vállalkozásfejlesztés, a turizmus és a környezetvédelem áll. Várhelyi Olivér bővítési biztos azt üzente, hogy Szerbia jövője az Európai Unióban van, az Európai Bizottság és a szerbiai hatóságok pedig készek a csatlakozás felgyorsítására. (Szerbiai RTV, Tanjug)

 

Ismét oltanak külföldieket

A külföldi állampolgárok újra felvehetik a koronavírus elleni vakcinát Szerbiában, de ehhez előzetesen regisztrálniuk kell az erre a célra létrehozott internetes oldalon — közölte Mihajlo Jovanović, a portál fenntartásáért felelős kormányiroda vezetője. A szerbiai állampolgárok továbbra is előnyt élveznek, ám Belgrádnak az az érdeke, hogy minél hamarabb minél több ember kapja meg a vakcinát. Az illetékes közölte, eddig több mint 39 000 külföldit oltottak be Szerbiában. (Beta)

 

Hamarosan indul a Bar—Belgrád járat

Június 15-étől ismét közlekedik majd vonat a Bar—Belgrád—Bar vonalon. A hírt Ana Božović, a montenegrói vasúttársaság szóvivője jelentette be. Azt is hozzáfűzte, hogy ha addig nagy érdeklődés mutatkozna, akkor lehetséges, hogy előbb indítják el a nappali járatot. Božović a Montenegrói Televízió reggeli műsorának vendégeként elmondta, jelenleg csak az éjszakai járat közlekedik, Barból 19 órakor, Topčiderből pedig 21 órakor indul. „Elég nehéz a jelenlegi körülmények között dolgozni, mivel sok minden kiszámíthatatlan, de abban bízom, hogy hamarosan stabilizálódik a helyzet. Remélem, megörvendeztethetjük a vasúti szolgáltatások igénybevevőit, hiszen akciót tervezünk a bari turisztikai szervezettel és a szerbiai vasúttársasággal, hamarosan a részletekről is tájékoztatjuk az embereket” — hangoztatta Božović. (B92)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..