home 2024. április 18., Andrea napja
Online előfizetés
Üdítő újdonságok az új évben
Gyulai Özvegy Andrea lakberendező
2021.01.13.
LXXVI. évf. 1. szám
Üdítő újdonságok az új évben

2021-re kétszeresen is igaz lesz, hogy megválunk az előző esztendő divatjától, trendjeitől. Több már-már berögződött stíluselemnek mondunk búcsút, ezzel szemben rengeteg újdonság köszönt be hozzánk, mely új színt visz majd a mindennapjainkba.

Az eddigi harsány színek helyett inkább a meleg árnyalatoké lesz a főszerep. Az érdekesség mégis az, hogy meglepően széles színskálán mozoghatunk — a krémszíntől egészen az izgalmas bronzárnyalatokkal kevert világig.

 

TERRAZZO

A terrazzo lesz a legújabb márvány. A márvány használatával mindig elegáns, fényűző hatást érhetünk el, de egyúttal hűvösnek is jellemezhetjük. Az új évben viszont nem megengedett a hűvösség, inkább a meleg hatás az elfogadott. A terrazzo már az elmúlt esztendőben próbált a trendek közé kúszni, de az igazi, klasszikus márvány mellett a háttérben maradt. 2021-ben ez azonban változni fog. A különlegessége a klasszikus márvánnyal szemben, hogy sokkal lágyabb és bohókásabb a megjelenése, ezáltal egyedi hatást kölcsönöz otthonunk bármely szegletének. Az elmúlt évtizedekben inkább csak padlóburkolóként alkalmazták, napjainkban viszont falburkolatként, dísztárgyak formájában vagy akár bútorokon is jól mutat. További előnye, hogy sok színkombinációban szerezhető be.

 

MÉLYEBB SZÍNEK

A meleg hatású színek kapnak főszerepet, így a sötétebb tónusok lesznek a középpontban. Végre elfeledhetjük az unalmas fehér vagy halványsárga, bézs festéket, hiszen bátran használhatjuk a falakon az új divatszíneket is. Ha a fürdőszobára gondolunk, akkor is a sötétebb árnyalatok dominálnak majd, például a mélykék vagy mohazöld. Hogy ne kapjunk sötét összhatást, ellensúlyozzuk azt bézs textilekkel, hogy az eredmény modern és stílusos legyen.

Használhatunk lágy földárnyalatokat — ezeket viszont aranyszínekkel fűszerezzük. Ha nemrég festettük ki a lakást, és nem szeretnénk most hozzányúlni, akkor varázsoljuk át a kanapénk huzatát, vagy vásároljunk új szőnyeget, függönyt. Ha a fehéret sárgás vagy barnás színekkel ötvözzük, meglepően nyugodt megjelenést kölcsönzünk a helyiségnek.

 

MINIMÁLBAN

Igaz, ez nem újdonság, és már eddig is szerettük a minimalizmus világát, az idén azonban tegyünk bele egy izgalmas csavart. Leginkább a színek által kapunk egy új világot, hiszen a mohazöld, a terrakotta, az okkersárga minimálban is remekül mutat.

Az újragondolt minimalizmus jegyében a lakásunknak legyen nyugtató hatása, ebben pedig a földszínek nagyon sokat segíthetnek. Az árnyalatok mellett még a minták is fontosak: a feltűnő, éles kontrasztúak helyett válasszunk geometrikus vagy lágy, leveles motívumokat. Az egységesség jegyében használjunk vörös vagy terrakotta bögréket, tányérokat, a textilek, a puha ágytakarók pedig barna vagy bordó árnyalatban pompázzanak.

 

LÁGY FORMÁK

Ha csak kisebb változtatásokat szeretnénk beiktatni, és nem felbolygatni az otthonunkat, akkor fókuszáljunk a fali dekorációra. A fekete képkeretek helyett szerezzünk be lágyabb, natúr darabokat, törekedjünk a természetközelibb tárgyakra, kiegészítőkre. A falra leveles tapéta helyett natúr keretbe foglalt, növényekből készült képeket, izlandi zuzmót tehetünk. Mindezek segítségével rendkívül látványos, izgalmas hatást tudunk elérni.

 

2021 SZÍNEI

Trendi hatást érhetünk el lakásunkban a bársonyvirág, égszínkék, rozsdabarna, franciakék, málna, korall mélyebb árnyalataival egy-egy falon vagy dekorációs kiegészítők révén, ám az egyensúlyra a színek tekintetében is ügyeljünk.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..