home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Ötven közül a harmadik: A csókai Cára Aranka újabb sikere
GJ
2013.05.08.
LXVIII. évf. 19. szám
Ötven közül a harmadik: A csókai Cára Aranka újabb sikere

A csókai Cára Aranka ismert amatőr nótaénekes, a Bozóki Hecskó Károly Magyarnóta Dalkör vezetője újabb nagy sikert aratott Magyarországon. Budapest IX. kerületében, a ferencvárosi Művelődési Központban tartották meg az Amatőr Nótaénekesek Díjazottjainak Döntőjét. Az egész napon át tartó versenyen Aranka az ötven fellépő énekes közül kiérdemelte a zsűri harmadik díját.

— A döntőre már hónapokkal korábban be kellett jelentkezni, de sajnos időközben megbetegedtem. Szerencsére sikerült annyira összeszednem magam, hogy a férjem kíséretében elutazhattam Budapestre, és közönség, illetve zsűri elé állhattam. A szervezők azokat hívták meg, akik a korábbi időpontokban megtartott magyarországi versenyekről elismeréssel tértek haza. Én tavaly az Egerben megrendezett III. Országos és Határon túli Nótaversenyen elnyertem a fődíjat, a gyémántminősítést. Ezúttal rajtam kívül Vajdaságból még a muzslyai Nagy Zsolt lépett fel, de voltak nótaénekesek Felvidékről és Erdélyből is.
Egész nap a porondon voltunk. Délelőtt előválogatást tartottak: az ötven énekes közül a zsűri kiválasztotta a legjobban teljesítő húsz versenyzőt, akik felléphettek a délutáni döntőben. A válogatón egy-egy hallgatót és csárdást énekeltem, a fináléban három nótával kellett szerepelni. Másodikként jutottam be a döntőbe, ahol végül a bírálóbizottság nekem ítélte a megtisztelő harmadik helyet, amit szép serleggel és emléklappal jutalmaztak.
Az első helyezett a tisza-földvári Csík József lett, és a serleg mellé pénzjutalmat is kapott. A második helyen Bozsár Kati végzett Hajdúnánásról. Az esti gálaműsorban a dobogós nótaénekesek ismét közönség elé álltak. A versenyt nagy érdeklődés kísérte, egész nap telt ház volt a ferencvárosi Művelődési Házban — mesélte Cára Aranka.
Az Amatőr Nótaénekesek Díjazottjainak Döntőjében fellépő énekesek produkcióit a Kalmár Magda operaénekes, Bokor János, Kerekes Katalin, Alberszki Sándor, Kovács János és Fekete Zoltán (művészeti vezető) összetételű zsűri értékelte. Az énekeseket Látó Imre és zenekara, valamint Ötvös László prímás kísérte.

Gergely József felvétele

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..