home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Öt produkcióval várják a közönséget az Újszegedi Szabadtéri Színpadon
MTI
2016.03.02.
LXXI. évf. 9. szám

Öt produkcióval, összesen nyolc előadással várják a közönséget a Szegedi Szabadtéri Játékok kisebbik játszóhelyén, az Újszegedi Szabadtéri Színpadon. Herczeg Tamás, az idén alapításának 85. évfordulóját ünneplő fesztivál igazgatója a műsort bemutató szerdai sajtótájékoztatón elmondta, hogy az újszegedi ligetben álló színpad előadásait tavaly csaknem tízezren látták. A Vígszínházzal vetekedő befogadóképességű játszóhelyen volt olyan este, amikor ezerkétszázan nézték az előadásokat.

A színházi szakember úgy fogalmazott, hogy az Újszegedi Szabadtéri Színpad a fesztivál programjában fontos kiegészítője a Dóm térnek, műsorpolitikájával és a jegyárakkal elsősorban a szegedieket szolgálja ki.

Harangozó Gyula, a fesztivál művészeti igazgatója elmondta, hogy az évad a népszerű krimiíró, Agatha Christie egyik ismert történetével indul. Az egérfogót július 8-án és 9-én láthatják a nézők a ligetben. Az eredeti darabot Londonban 63 éve mutatták be, és annyira sikeres, hogy azóta játsszák megszakítás nélkül.

Második bemutatóként a Miskolci Nemzeti Színház vendégjátéka érkezik Szegedre. Ion Luca Caragiale Zűrzavaros éjszaka című kacagtató művében a főszereplő Dumitrache-t, a komoly kereskedő embert, akinek két szenvedélye van, a politika és fiatal felesége, Gáspár Tibor, darabbeli asszonyát pedig Ullmann Mónika játssza. Az előadást a fiatal magyar rendezőgeneráció egyik tehetsége, Rusznyák Gábor állítja színpadra.

A hagyományos nótaestet július 24-én tartják az újszegedi ligetben.

Július 29-én Szegeden még sosem látott műfajjal, az újcirkusszal mutatkozik be Duda Éva társulata, a Movein Mission. A Virtus című előadás a kortárs tánc és az underground cirkuszi világ ötvözéséből született. A produkcióban a Tűzmadarak zsonglőrcsapat működik közre, az előadás sajátos zenei világát, melyben a magyar és balkáni népzene találkozik elektronikus zenei motívumokkal, a szegedi kötődésű Szirtes Edina Mókus és Kunert Péter biztosítja.

A fesztivál saját produkciójaként mutatják be Bacsó Péter kultuszfilmjéből, A tanúból készült darabot. A szatírát Újszegeden augusztus 12-én és 13-án láthatják a nézők, Böhm György rendezésében neves hazai színészekkel a főbb szerepekben, Gogoláknét Müller Júlia alakítja majd.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..