home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
Öt ország tehetségei és egy különleges produkció a Virtuózok V4+ nemzetközi döntőjének első részében
MTVA
2024.01.17.
LXXIX. évf. 3. szám
Öt ország tehetségei és egy különleges produkció a Virtuózok V4+ nemzetközi döntőjének első részében

Virtuózok V4+ klasszikus zenei tehetségkutató negyedik nemzetközi évada a kétrészes döntő első felvonásával folytatódik pénteken 20:45-től a Dunán. A magyar elődöntőből továbbjutott magyar tehetségek mellett egészen új szerepben láthatják a Virtuózok felfedezettjéből nemzetközi hírű művésszé érett Boros Misit. A versenyzők fellépését egy különleges extra produkció színesíti: a zsűri elnöke, Maestro Plácido Domingo, valamint az ítészekhez idén csatlakozó Dimash Qudaibergen kazah énekes előadásában.

Felemelő és megható pillanatok, lenyűgöző tehetségek, valamint a zeneirodalom csodás darabajai várják a nézőket az egyedülálló nemzetközi klasszikus zenei tehetségkutató, a Virtuózok V4+ döntőjében. A magyar fejlesztésű, idén immár negyedik alkalommal nemzetközi szinten megvalósuló verseny és edukációs program nemzetközi döntőjében összesen tizenegy – magyar, cseh, lengyel, szlovák, valamint a háború miatt otthonukat elhagyni kényszerült ukrán – ifjú tehetség lép színpadra a budapesti Liszt Ferenc Zeneakadémia Nagytermében.

A Virtuózok V4+ ítészei Maestro Plácido Domingo operaénekes, Miklósa Erika a Magyar Szent István-Renddel kitüntetett, Kossuth-díjas operaénekes, HAUSER csellóművész, Pablo Sáinz Villegas klasszikus gitárművész, Gabriela Rachidi kulturális igazgató és Harvey Goldsmith zenei promóter. A nemzetközi műsor három új zsűritaggal gazdagodott, idén először értékeli a nemzetközi forduló versenyzőit Keller András Kossuth-díjas hegedűművész-karmester, a Concerto Budapest zeneigazgatója, Plácido Domingo Junior énekes, zeneszerző, a Virtuózok főcímzene szerzője, aki korábban mentorként segítette a fiatal tehetségeket, továbbá a nemzetközi hírnévnek örvendő Dimash Qudaibergen kazah énekes.


Fotó: Virtuózok V4+ nemzetközi döntő (MTI/Mónus Márton)

A nemzetközi adás műsorvezetője a lengyel Ida Nowakowska. A backstage-ben a magyar Virtuózok-széria egyik legsikeresebb győztese, a zongorista Boros Misi, valamint Bátor Anna opera nagykövet várja a nézőket, és beszélget a versenyzőkkel, családtagjaikkal, valamint felkészítőkkel.

A Virtuózok V4+ nemzetközi döntőjét – az izgalmak fokozása és valamennyi emlékezetes pillanat bemutatása érdekében – két részletben láthatják a nézők. Január 19-én az első részben hat tehetség, köztük a magyar elődöntőből továbbjutó 11 éves zongorista tehetség, Balogh Ádám, valamint a klarinét virtuóza, a műsor 2014-es első évadának abszolút győztese, Lugosi Dániel Ali is versenyzik. Egy különleges, extra produkciót is láthatnak a nézők a döntő első részében a nemzetközi zsűri elnöke, Maestro Plácido Domingo és Dimash Qudaibergen előadásában.

Egy héttel később, január 26-án a döntő második részében további öt fiatallal együtt a magyar elődöntőből továbbjutó, hegedűn játszó Abouzahra Mariam is színpadra lép. Ekkor derül ki, hogy a klasszikus zene jövőjét jelentő fiatalok közül kik lesznek az országonkénti győztesek.

Virtuózok V4+ nemzetközi döntő – első rész január 19-én 20:45-től a Dunán.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..