home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
Öt koncert - öt ország - egy nemzet
(re)
2006.02.08.
LXI. évf. 6. szám
Öt koncert - öt ország - egy nemzet

A magyarországi református egyház 450 CD-ből álló ajándékcsomagot adományozott a szabadkai Városi Könyvtárnak. Az adományozó az anyaországban hanghordozókon megjelent zenei újdonságokat tartalmazó CD-lemezekkel a Városi Könyvtár video- és fonotékájának eszköztárát igyekezett bővíteni.Réti Katalin, a...

A magyarországi református egyház 450 CD-ből álló ajándékcsomagot adományozott a szabadkai Városi Könyvtárnak. Az adományozó az anyaországban hanghordozókon megjelent zenei újdonságokat tartalmazó CD-lemezekkel a Városi Könyvtár video- és fonotékájának eszköztárát igyekezett bővíteni.
Réti Katalin, a Szabadkai Református Egyház lelkésznője elmondta, hogy egyháza csupán közvetítő szerepet vállalt e nemes megmozdulásban. A cél természetesen az, hogy a határon innen élő magyarok is megismerjék az igazi magyar muzsikát, és hogy ezentúl a Városi Könyvtárból kikölcsönzött, most átadott CD-lemezekről időről időre meg is hallgathassák.
Ágoston Pribilla Valéria, a Városi Könyvtár igazgatónője természetesen örömmel fogadta az adományt. Elmondta, hogy az intézménynek nagy szüksége lenne egy olyan kölcsönző létrehozására, amely hanghordozókat és videofilmeket bocsáthatna az érdeklődők rendelkezésére. Ez az álom most részben megvalósulni látszik a Magyar Református Keresztyén Egyháznak, Szabadka község önkormányzatának, a Szabadkai Református Egyházközösségnek és a szabadkai Népszínháznak köszönhetően.
A Rozsdamaró együttes Ivánovics Tündével

A Határon Túli Magyarok Zenéje elnevezésű, 4. hagyományos koncertre február 2-án került sor a Jadran Színpadon. Fellépett a magyarországi Rozsdamaró és a Kerekes együttes, Ivánovics Tünde, valamint Bakos Árpád és barátai. A Kárpát-medence öt országában már hagyományosan megrendezésre kerülő jótékonysági koncert fővédnöke Mádl Dalma, a Magyar Caritas Jószolgálat nagykövete, egyházi védnöke pedig dr. Bölcskei Gusztáv püspök. A szabadkai hangverseny védnökei Csete Szemesi István püspök és Kucsera Géza, Szabadka polgármestere voltak.

Bakos Árpád és barátai - Fotó: Szöcse

A szabadkai hangversenyre a belépőjegy 200 dinárba került, és az eladott jegyek árából befolyt pénzösszeget a szervezők szintén a szabadkai Városi Könyvtárnak ajánlották fel.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..