home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Ösztöndíjszerződések aláírása Törökbecsén
Zséli Ágnes
2021.02.26.
LXXVI. évf. 8. szám
Ösztöndíjszerződések aláírása Törökbecsén

Eredetileg a bánáti község ötven ösztöndíj odaítélésére írt ki pályázatot, azonban a pályázási feltételeknek az idén 47 hallgató felelt meg. Törökbecse önkormányzata tizennégy éve segíti a jó tanulmányi átlaggal rendelkező egyetemistákat, ami azt jelenti, hogy a másod- és harmadéves, valamint a végzős hallgatók átlageredménye legkevesebb 8-as kell, hogy legyen. Jogosultak azok a tanulók is, akik a középiskolában a nemzedék diákjai voltak, valamint mindazok, akik mesterfokozaton tanulnak. A havi 8000 dináros támogatást a felsőfokú tanulmányaikat végző hallgatók kilenc hónapig kapják.

A felsőfokú tanulmányaikat végző fiatalokat a törökbecsei Munkásegyetem tanácstermében Saša Maksimović községi elnök köszöntötte.

–Egy igazán szép eseménynek lehetünk tanúi, hiszen felemelő érzés az, amikor önkormányzatunk a fiataloknak segíthet, azoknak, akik a községünk jövőjének alappillérét jelentik. Tavaly a pályázási feltételeknek 53 egyetemista felelt meg, míg idén ez hattal kevesebb. A pénzösszeg folyósításával késünk, ami a járványhelyzetnek tudható be, ezért idén a jogosultak arról is dönthettek, hogy az összeget két-, háromhavi, vagy egyszeri kifizetéssel szeretnék kézhez kapni. Hat új hallgatónk is van, akik ezidáig még nem kaptak ösztöndíjat. Reménykedünk, hogy ez a szám jövőre sokkal nagyobb lesz, hiszen a községi költségvetésben az egyetemisták ösztöndíjprogramjára mindig is volt, s lesz is elegendő keretösszeg – hallottuk a polgármestertől.

Az idei községi költségvetésből Törökbecse önkormányzata erre a célra 3 384 000 dinárt különített el.

Fényképezte: Zséli Ágnes

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..