home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Ősztől megnyitja kapuját a topolyai Diákotthon
Pannon RTV
2021.04.28.
LXXVI. évf. 17. szám
Ősztől megnyitja kapuját a topolyai Diákotthon

Az új tanévben is négy szak nyílik a Topolyai Mezőgazdasági Iskolában. Jó hír a távolabbi vajdasági települések fiataljai számára, hogy szeptembertől az iskola szomszédságában épült Diákotthon is megnyílik.

Olyan fiatalokat várnak az iskolába, akik anyanyelvükön szeretnének továbbtanulni, akik a mezőgazdaság területén látják jövőjüket, és nyitottak a korszerű ismeretek elsajátítására. Magas szintű általános műveltséget is nyújt az iskola, így befejezését követően a fiatalok más szakterületeken is folytathatják tanulmányaikat.

A topolyai mezőgazdasági iskola mintegy 60 éves múlttal rendelkezik. Jelenleg 470 diákja van, akiknek nagy része távolabbi vajdasági településekről érkezett.

A Mezőgazdasági Iskola szomszédságában elkészült a diákotthon is, szeptembertől már igénybe vehetik a más településekről érkező diákok. Az épület 102 férőhelyes. A kétágyas szobák mindegyikéhez kis előszoba, konyhasarok és fürdőszoba is tartozik. Emellett tanulószobákat és társalgókat is kialakítottak.

A kollégiumi elhelyezésre pályázhatnak a topolyai Sinkovics József Műszaki Középiskola, a Dositej Obradović Gimnázium és Közgazdasági Iskola tanulói is. A szállás mellett főtt ételt is biztosítanak a bennlakóknak, amit az intézmény jól felszerelt, korszerű konyhájában készítenek el.

Fotó: Pannon RTV / Szarapka Szabolcs

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..