home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Őszi reggelekre — kardigán
2020.10.04.
LXXV. évf. 40. szám
Őszi reggelekre — kardigán

Ruhatárunk egyik őszi alapdarabja a kardigán, melynél kellemesebb viselet aligha akad a hideg, hűs kora reggeleken, estéken. Mindig jólesik belebújni, melegébe burkolózni.

Az első, kézzel kötött darabok Angliában készültek a Cardigan nevű walesi megye vidékén. Gyors térhódítása a XX. század elejére tehető, amikor viselete széles körben divattá vált. Az I. világháború idején tetőzött sikersorozata, amikor ezerszám kötötték a meleg kardigánokat a katonák számára.

Coco Chanel 1919-ben szerepeltette először kollekciójában ezt a ruhadarabot, melyet megszerettetett a franciákkal. És noha a franciák eleinte a sportos változatot kedvelték, később a Chanel kardigánok a legelegánsabb ruhadarabokká léptek elő.

Az 1930-as évek óta a kardigánnak megújulva ugyan, de mindig szerepe volt az öltözködésben, és természetesen napjaink divatja sem képzelhető el nélküle. Már csak azért sem, mert egyszerűen időtlen, és bármivel remekül kombinálható.

A természetes anyagokból (gyapjú, kasmír) készülnek a legpuhább változatok, melyek nem az olcsó kategóriába tartoznak, ám mindenképp érdemes áldozni rájuk. És az is jó hír, hogy a hagyományos szabású, gombos darabok helyett az idén is sokkal izgalmasabbakat vehetünk a felsőnk fölé. Újra virágkorukat élik ugyanis a laza kötésű, oversized, vagyis túlméretezett kardigánok, melyek egy csinos toppal, színes csőnadrággal vagy leggingsszel mutatnak a legjobban. Ugyancsak divatosak a mellrészen vagy egészen fent, a nyaknál záródó, A vonalú darabok, továbbá az elegáns, sálgallérral és övvel kiegészített kardigánok, melyek valóban mindenkinek csinos alakot varázsolnak. Válogassunk hát kedvünkre a bőséges kínálatból stílusunknak, alkatunknak megfelelően!

(Forrás: Stylemagazin.hu)

 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..