home 2024. április 23., Béla napja
Online előfizetés
Összefogással folyik a munka Muzslyán
Borbély Tivadar
2021.02.17.
LXXVI. évf. 7. szám
Összefogással folyik a munka Muzslyán

A Muzslya Helyi Közössége területén tevékenykedő civil szervezetek és egyesületek 2020. évi rendezvényeire és terveire nagy hatással volt a koronavírus-járvány okozta helyzet, ám ez mégsem tántorította el őket, hogy 2021 elején megújult erővel és célokkal álljanak elő.

A Rémusz Hagyományápolók Egyesületének tagjai az elmúlt időszakban a székházuk körül és az épület keretében ügyeskedtek: felújítási munkálatokat végeztek a konyhában és a nagyteremben. A Vöröskereszt helyi szervezetének önkéntesei nemrégiben élelmiszercsomagot osztottak szét a nehéz szociális helyzetben élő helybeliek között. Ezenkívül a Muzslyai Amatőr Képzőművészeti Klub (MAKK) festői pedig — a legfiatalabb klubtagokkal — befejezték a falunapi óriásfestményüket, mely egy éven át a helyi egészségügyi otthon várakozótermében fog közszemlére kerülni.

Az említett szervezeteken kívül a többi egyesület is az idei tervek elkészítésén fáradozik, melyek megvalósulása és kivitelezése nagymértékben függ a járványügyi helyzettől.

A HELYI KÖZÖSSÉG TANÁCSÁBAN IS FOLYIK A MUNKA

Nem tétlenkednek a helyi közösség tanácsának tagjai és munkásai sem. Január és február folyamán feljegyezték, feltérképezték az utcákban levő kátyúkat, továbbították az adatokat az illetékes szervekhez, külön felhívva a figyelmet arra, hogy az útjavítási munkálatokon kívül néhány utca (Tóth István, Napsugaras, a Szabadkai utca egyik szakasza…) teljes javításra, illetve aszfaltozásra szorul.

Ezenkívül folyamatban van az új, többnyelvű utcanévtáblák elkészítése is, így a közeljövőben — a többi közt — a Kun Béla, Arany János, Kossuth Lajos, Felszabadulás és Kiss Ernő utcák be-, valamint kijáratánál magyar, szerb, szlovák és román feliratú utcanévjelző táblák lesznek elhelyezve.

A helyi közösség tanácsának tagjai nagy figyelmet fordítanak a közterületek, zöldövezetek karbantartására is. Ebből a célból a minap rózsákat ültettek a helyi közösség épülete (a községháza) előtt levő parkban, továbbá egy nagyobb méretű takarítási akciót fognak szervezni az egészségügyi otthon és a gyógyszertár épülete körül, valamint egy faültetési akció megszervezésén is fáradoznak.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..