home 2024. április 18., Andrea napja
Online előfizetés
Összefogás
Zséli Ágnes
2022.06.06.
LXXVII. évf. 22. szám
Összefogás

Összefogás címmel emlékeztek meg Törökbecsén a nemzeti összetartozás napjáról. A rendezvénynek a helyi Jókai Mór Magyar Művelődési Egyesület székháza adott otthont. Az ünnepi műsort a Rákóczi Szövetség helyi ifjúsági szervezetének művelődési felelőse, ifj. Becsei Szilveszter és Szabó Karolina szervezte. Az eseményt a szervezet ifi tagjai mellett a Teleház Polgárok Egyesületének szavalócsoportja, a Jókai Mór Magyar Művelődési Egyesület ének- és tánccsoportjai, Micsik Béla citeraoktató és a Haverok citerahármasa, valamint Erős Lilla gyönyörű énekhangja tette színesebbé.

— Nekünk, fiataloknak nagyon fontos, hogy összetartsunk, és ezt fogjuk tenni a jövőben is. Büszkék vagyunk, hogy magyarok vagyunk, mert magyarnak lenni egy csoda — mondta ifj. Becsei Szilveszter, a megemlékezőműsor egyik szervezője.

— Ezen a napon különösen jelentős a Kárpát-medencei, a világ magyarságnak egymásra való gondolása, mely nem ismer határokat, olyannyira, hogy ilyenkor mindenki együtt van — jegyezte meg Micsik Béla citeraoktató, a népművészet ifjú mestere, aki a citera húrjainak pengetésével tanítványaival együtt katonadalokat mutatott be. — A műsor által jó együtt lenni a kis közösségünkben. Ez a szétszakítás napja, most azonban egy pozitív töltettel emlékezünk rá. Szétszakítva, de lélekben, szellemben, vallásokban, erkölcsben mégis egyek vagyunk, s ez így szép, hogy összejöjjünk, összetartsunk, és ebben éljünk tovább is.

— A Magyar Országgyűlés 2010-ben nyilvánította június 4-ét a nemzeti összetartozás napjává, melyre minden magyarnak emlékeznie kell — emelte ki Báló Bordás Gizella, a Teleház Polgárok Egyesületének, valamint a Rákóczi Szövetség törökbecsei ifjúsági szervezetének a vezetője. — Ez egy viszonylag új keletű ünnep, melyet nem mindenhol értékelnek úgy, ahogy kellene, és nem mindenhol tekintenek rá úgy, ahogyan arra szükség lenne. Ez valamilyen módon emlékeztet arra, ami nekünk borzasztóan fáj, de minden alkalommal erőt is gyűjtünk belőle, hogy mégis megmaradjunk annak, amik vagyunk.

A zsúfolásig megtelt törökbecsei Jókai Mór Magyar Művelődési Egyesület székházából, a nemzeti összetartozás alkalmából szervezett, Összefogás nevű ünnepi műsorról a jelenlévők az élet egyik legnagyobb értékével, a valódi összefogás és összetartozás üzenetével tértek haza.

Fényképezte: Zséli Ágnes

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..