home 2024. május 04., Mónika napja
Online előfizetés
Őseink zenéje huszonegyedszer
(Tha)
2023.03.06.
LXXVIII. évf. 9. szám
Őseink zenéje huszonegyedszer

Huszonegyedik alkalommal tartották meg a hétvégén Szenttamáson az Őseink zenéje elnevezésű rendezvényt, melynek a Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola adott otthont. Az esti koncerten fellépett a Kárókatonák fiú énekcsoport, a Hagyományápoló Klub Boróka kórusa és Kalala tánccsoportja, a Szenttamási Tamburazenekar, a Duhaj együttes, Tilinkó Luca Csonka Ferenc és zenekarával, a szegedi Terebes zenekar, valamint a Harangos néptáncegyüttes, melynek a tagjai Szenttamás testvértelepüléséről, Orosházáról érkeztek.

–Erre az alkalomra három koreográfiával készültünk, sárközi, szilágysági és szatmári táncokat hoztunk, melyeket három táncospár mutatott be a közönségnek – mondta el Móricz Bence az orosházi Harangos néptáncegyüttes művészeti vezetője, aki szerint Vajdaságban nagyon jó népzenészek vannak, és hatalmas értéket képvisel ez a rendezvény.

Kelemen Zsolt brácsás ezúttal a Csonka Ferenc és zenekara formációban lépett fel. Ők kísérték az orosházi táncegyüttest és Tilinkó Lucával, Csonka Ferenc egyik rendkívül tehetséges tanítványával, közös műsorszámokat adtak elő.

–Minden ilyen jellegű eseménynek nagyon nagy összetartó ereje van a vajdasági magyar népzenészek számára, az Ősök zenéjét is nagyon szeretjük, szívesen jövünk évről-évre Szenttamásra. Ezek nélkül az összejövetelek nélkül nem élhet a népzene, fontos, hogy színpadra vigyük, megmutassuk a közönségnek, mivel foglalkozunk – emelte ki Kelemen Zsolt, aki azt is hozzáfűzte, hogy jelenleg sok fiatal érdeklődik a népzene iránt.  

Az Őseink zenéje kísérőrendezvényei keretében a Terebes zenekar énekoktatást tartott, és a helyi kézimunkacsoportok is bemutatták munkáikat.

Fényképezte: Paraczky László

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..