home 2024. április 23., Béla napja
Online előfizetés
Őrségváltás tizenhét év után
Tóth Tibor
2022.11.25.
LXXVII. évf. 47. szám
Őrségváltás tizenhét év után

Huszonegy férfi és tizenhét női versenyző részvételével Szabadkán rendezték meg a súlyemelők országos csapatbajnokságának harmadik, záró fordulóját és a Gála Kupát, melyen az ország tíz legjobb férfi és női súlyemelője lépett pódiumra.

Csapatban a nők mezőnyében a belgrádi Partizan nyert 2081 ponttal, az 1634 pontos Spartacus (Juhász Anna 22 + 28, 50 kg, Csíkos Ljiljana 37 + 50, 87 kg, Kocsis Szürke Kira 55 + 65, 120 kg, Kohanecz Enikő 57 + 70, 127 kg) előtt, a 3. helyet az ürögi Március 8. szerezte meg 650 ponttal. A férfiak mezőnyében a bácsi Hercules megtörte a Spartacus tizenhét éve tartó egyeduralmát, és 5730 pontot gyűjtve története első csapatbajnoki címét szerezte meg. A 2. helyen az 5625 pontos és öt, 17 éven aluli súlyemelővel versenyző Spartacus (Aleksandar Saulić 100 + 118, 218 kg, Bencsik Masa Balázs 103 + 122, 225 kg, Hődör Patrik 102 + 120, 222 kg, Mihajlo Šijak 110 + 115, 225 kg, Rihter Adrián 107 + 135, 242 kg, Kajdocsi Tamás 170 + 210, 380 kg), a 3.-on pedig a 4369 pontos Partizan végzett. Bencsik Masa Balázs 103 kilós szakítással és 122 kilós lökéssel új országos csúcsokat döntött a 17 éven aluliak között. 

— Jó eredmény elérésében reménykedtem, és célként tűztem ki az országos csúcsok megdöntését. Nagyon boldog vagyok, hogy mindez sikerült. A csapat 2. helyével is elégedett vagyok, a bácsiak nagyon ügyesek, és ma jobbak voltak. Jövőre szeretnénk visszahódítani a serleget, és újra megszerezni az országos csapatbajnoki címet — mondta Balázs.


A Gála Kupa dobogósai: Kajdocsi Tamás (középen), Stevan Vladisavljev (balról) és Filip Bertran (jobbról) (Fotó:Kajdocsi Zoltán / Spartacus Súlyemelőklub)

A Gála Kupát a férfiak mezőnyében Kajdocsi Tamás nyerte két bácsi versenyző, Stevan Vladisavljev és Filip Bertran előtt, a nők között pedig a Partizan tagja, Tamara Arunović diadalmaskodott, Radmila Zagorac (Hercules) és Sonja Bjelić (Hercules) előtt.

Rozsnyik Ervin, a Spartacus súlyemelőinek vezetőedzője elmondta, hogy a versenyt illetően vegyesek az érzései, hiszen egyesek jól teljesítettek, míg mások elmaradtak az előzetes elvárásoktól.


Bencsik Masa Balázs (jobbról) több országos csúcsot döntött a 17 éven aluliak között, mellette Rozsnyik Ervin (Fotó:Kajdocsi Zoltán / Spartacus Súlyemelőklub)

— A lányokkal nem vagyok teljesen megelégedve, viszont azt is el kell mondanom, hogy sokkal gyengébb volt a mezőny a tavalyihoz képest. Jövőre nem biztos, hogy indulunk a csapatbajnokságon, inkább a fiatalabb, a 11 és 13 év közötti kislányokra helyeznénk a hangsúlyt, akikből az előttünk álló évek alatt egy ütőképes csapatot alakítanánk ki. A fiúk tizenhét év után csúsztak le a trónról. A szövetség döntése értelmében két női súlyemelő eredményét is beleszámították a felnőttférfi-csapatbajnokságba, ami nekünk nem kedvezett. Férficsapatunk nagyon fiatal, hiszen a hat versenyzőből hárman 17, ketten pedig 20 évesek, tehát öt versenyzőm még juniorkorú. Ketten, Pece Mihály és Gordan Zovko, sérülés miatt nem léphettek ma közönség elé, utóbbi a verseny előtt három nappal, a csütörtöki edzésen szenvedett vállsérülést. Jövőre ezzel a fiatal csapattal nagyon meg kell szorítanunk a Hercules együttesét, sőt, akár vissza is szerezhetjük a titulust, mert ők felnőttekkel versenyeznek, mi viszont nagyon fiatal, szép jövő előtt álló csapattal — értékelt a verseny után Rozsnyik.

A szabadkai súlyemelőknek az idén már nem lesz több versenyük, jövőre viszont újra beindul a gépezet, és az országos bajnokságok mellett több nemzetközi viadal vár a Spartacus sportolóira.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..