home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Örökzöldekkel és különleges felvételekkel emlékezik Fényes Szabolcsra a Dankó Rádió
MTVA
2022.04.28.
LXXVII. évf. 17. szám
Örökzöldekkel és különleges felvételekkel emlékezik Fényes Szabolcsra a Dankó Rádió

Egésznapos műsorfolyammal tiszteleg az Erkel Ferenc-díjas zeneszerző előtt születésének 110. évfordulóján a közmédia rádiócsatornája.

Április 30-án, szombaton egész nap Fényes Szabolcsra emlékezik a magyar zene rádiója, a Dankó Rádió. Archív interjúk segítségével felidézik a legendás zeneszerző hangját, és pályatársak visszaemlékezéseiből is megismerhetik a hallgatók a magyar könnyűzene meghatározó alkotóját. Sugár Róbert annak idején könyvet írt róla, Nádas György műsorvezetőnek ennek kulisszatitkairól mesél majd, de Csongrádi Kata színművész-énekesnő is felidézi közös emlékeiket.

A különleges összeállításokból az is kiderül, hogy a slágergyáros komponista kitől örökölte bohém természetét, életében a zene mellett miért a humor töltött be főszerepet vagy, hogy Honthy Hanna miért zavarta ki őt egyszer a nézőtérről.

A nosztalgikus bejátszók mellett minden órában elhangoznak a rádió műsorában a mára örökzöldnek számító dalok, amelyeket a páratlanul gazdag életművében hagyott az útókorra.

Fényes Szabolcs 110 – egésznapos emlékadás a Dankó Rádióban!

A mellékelt fotón: Fényes Szabolcs Erkel-díjas zeneszerző, aki Érdemes Művész-díjat kapott a nemzeti ünnepen. Budapest, 1972. március 31. (MTI Fotó: Keleti Éva)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..