home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Öregfiúk mérkőzése
Bacsik Lőrinc Natália
2022.10.31.
LXXVII. évf. 43. szám
Öregfiúk mérkőzése

A magyarcsernyei Roham Labdarúgóklub az idén ünnepli fennállásának 100. évfordulóját. A nyár folyamán már rendezett díszülést, kiállítást és egy focitábort az U17-es korosztály számára. Most barátságos mérkőzésen találkoztak a Roham valamikori játékosai és a magyarországi testvértelepülés, Bakonycsernye Bányász SE öregfiúcsapata.

A mérkőzés nagyon izgalmas volt. Minden elismerés a játékosoké, akik vállalták, hogy koruk, fizikai erőnlétük ellenére is futballozzanak, méghozzá nem is akárhogyan… Az eredmény 2:1 lett a hazai csapat javára. A csernyeiek mindkét gólját Vastag Attila egykori gólkirály rúgta be. Attila jelenleg edzőként is tevékenykedik az itteni futballklubban. A mérkőzés után arról faggattam, milyen érzés volt újra a bőrt rúgni s gólt adni.

— Nagyon jó volt, de alaposan kifáradtam. A csapatot elég nehéz volt összeszedni, mert az egykori játékosaim közül sokan külföldön tartózkodnak. Sőt, akadt olyan is, aki a meccs előtt jelentette, nem tud eljönni. Ezért voltunk csak tizenhárman, és nem igazán tudtuk a cserét, a pihenést a kispadon megoldani. A gól pedig újra visszahozta számomra a régi szép idők érzését. Persze ez nem csak az én érdemem, hiszen ha nem lett volna, aki passzolja nekem a labdát, a gól sem született volna meg. Hódi Ervin és Szabó Róbert rúgta nekem a labdát. Köszönet nekik!

Hódi Ervin csapatkapitány is elmondta benyomásait:

— Nagyon jó egy focistának, aki valamikor sokat focizott, újra a pályára lépni. Amikor megérzi a fű illatát, az kimondhatatlan érzés. Teljesen felpörgetett, hogy ismét a régi társakkal játszhattam. Huszonöt évet fociztam a Rohamban, sok mindent megéltem ez alatt az idő alatt. Jót és rosszat, sikereket, kudarcot is. De úgy érzem, ez mind szép élményként maradt meg bennem. A mai mérkőzés előtt sajnos nem sikerült edzenünk, de lelkileg nagyon készültünk. Ami az eredményt illeti, elégedettek vagyunk. Egy focista mindig úgy megy fel a pályára, hogy győzni fog. De most nem a végeredményen volt a hangsúly, hanem a régi és új barátokkal való barátkozáson.

Túri Balázs, Bakonycsernye polgármestere már számtalanszor járt Magyarcsernyén. Most nemcsak faluelnökként, hanem játékosként is érkezett. Elmondta, hogy ők, az öregfiúk hetente összejönnek focizni. Igaz, kispályán, ahol azért nem kell olyan nagy távokat futni. Hangsúlyozta, nagyon szeret Magyarcsernyén lenni, ahol a magyarság sokat tesz a közösség megmaradásáért. Örültek a mostani meghívásnak, hiszen e sportesemény is annak bizonysága, hogy a testvértelepülések számíthatnak egymásra, mert összetartoznak. Hozzátette, jövőre megszervezik a visszavágót Bakonycsernyén.

A mérkőzés után a kultúrotthon előcsarnokában közös vacsora várta a játékosokat, vendégeket.

Tanók Tamás klubelnök köszöntötte a megjelenteket, s elmondta, nagyon örül, hogy a Roham születésnapját sikerült méltón, több rendezvénnyel megünnepelni. Megköszönte az ajándékokat is, melyeket a klub kapott az elmúlt hónapokban, napokban: focilabdákat a külföldön élő csernyei játékosoktól, dresszeket a Noviart-Dent helyi fogorvosi rendelőtől, új fűnyíró traktort a helyi közösségtől és az önkormányzattól. Utóbbira már nagy szükség volt, mert a régi gép igencsak rossz állapotba került. Emellett beszámolt a jelenlegi focicsapatok eredményeiről is. A játékosok kijelentették, a jövőben is örömmel vennének részt hasonló barátságos mérkőzésen.

Fényképezte: Bacsik Attila

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..