home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Öntözőrendszer és kábeltévé
D.J.
2006.06.14.
LXI. évf. 24. szám

Tordán az elmúlt hetekben néhány új létesítményt adtak át rendeltetésének. Jelentős az öntözőrendszer kiépítése, amely mintegy 430 hektár termőföldre terjed ki. A beruházást, amelynek értéke 6 millió dinár, a vajdasági vízgazdálkodási közvállalat és a tartományi mezőgazdasági titkárság pénzelte, a k...

Tordán az elmúlt hetekben néhány új létesítményt adtak át rendeltetésének. Jelentős az öntözőrendszer kiépítése, amely mintegy 430 hektár termőföldre terjed ki. A beruházást, amelynek értéke 6 millió dinár, a vajdasági vízgazdálkodási közvállalat és a tartományi mezőgazdasági titkárság pénzelte, a kivitelezője pedig a nagybecskereki Srednji Banat vízgazdálkodási vállalat volt. A falunap alkalmából új sportöltözőt is avattak, amely a sportélet fellendülését hivatott elősegíteni. A költségeket a tartományi ifjúsági és sporttitkárság, a begaszentgyörgyi község és a helyi közösség állta, a munkálatokat önkéntesen a helybeli polgárok végezték el.
A belgrádi K&V cég megkezdte a kábeltévé bevezetését a faluban. Eddig mintegy 120-an írtak alá erről szóló szerződést. Azoknak, akik egy részletben fizetik ki a költségét, 150 euróba kerül, háromhavi törlesztés esetében 180-ba, hat hónapi részletfizetés esetén pedig 200 euróba, illetve annak dinárellenértékébe kerül. A szolgáltatók kezdetben mintegy 35 program, főleg magyar műsorok sugárzását biztosítják. A tervek szerint hamarosan megkezdik az igénylők vonalának a hálózatra való rákapcsolását.
*
Elsőáldozás volt Tordán, a helybeli Nepomuki Szent János-templomban. Ezúttal 16 leány és öt kisfiú járult első alkalommal az Úr asztalához. Msgr. Bú András plébános köszöntötte az ünneplőbe öltözött gyerekeket. A szentmise után családi és baráti körökben folyt tovább az ünneplés.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..