Önismeret, szakmai készségek és élmények egy képzésben
2022.08.10.
LXXVII. évf. 32. szám
Önismeret, szakmai készségek és élmények egy képzésben

Augusztus 28-ig még lehet jelentkezni az Aquinói Szent Tamás Ökumenikus Közéleti Akadémia képzésére, 35 évre emelt felső korhatárral

Augusztus 28-ig várják a 21 és 35 év közötti keresztény fiatalok jelentkezését az élményalapú, széles körű ismeretanyagra és a tanulmányi utakra épülő, 10 hónapos képzésre. Az egyedülálló szakmai fejlődést és életre szóló élményeket nyújtó intenzív program költségmentes, a hallgatók teljes ellátásban és havi ösztöndíjban is részesülnek.

A 10 hónapos program a tanulmányutak, a tíz tanulmányi modul és a kollégiumi közösségi élet hármasának pilléreire épül. Ez a kialakított képzési struktúra a céltudatos, emberi és szakmai kapcsolataikat építeni vágyó jelentkezők mellett olyan fiatal felnőttek számára is szól, akik úgy érzik, elakadtak életük önismeretében, és szeretnék egy innovatív és összetartó közösség segítségével megtalálni valódi küldetésüket. A kis létszámú, bentlakásos képzésnek a piliscsabai kollégium ad helyet, szakkollégiumhoz hasonló formában.

A kurzus a keresztény lelkiségi, gazdasági, társadalmi és kulturális élet szinte minden tudásterületét lefedi. A program kiemelt szempontja a változatos, korszerű és minőségi oktatás, melyet a saját szakmájukban magasan kvalifikált előadók és neves professzorok – mint Balog Zoltán teológus, református püspök, Csath Magdolna kutatóprofesszor, az MTA doktora, Kiszelly Zoltán politológus, főiskolai docens, vagy Lakner Zoltán Lehel szociológus, szociálpolitikus – biztosítanak. Az élményalapú oktatás szerves részét képezi, hogy az előadások változatos napirendben és tematikus bontásban zajlanak, emellett a hallgatók több határon túli és belföldi tanulmányúton is részt vehetnek.

Az intenzív képzésnek köszönhetően a diákok olyan hazai és Kárpát-medencére kiterjedő civil és szakmai kapcsolati hálóval gazdagodhatnak, továbbá olyan egyházi és közéleti személyek ajánlásait kaphatják meg, amelyeket más módon csak hosszú évek kitartó munkája biztosítana.

„Azért ajánlom mindenkinek ezt a képzést, mert olyan helyekre lehet eljutni, ahová „átlagemberként” nehezen tudnánk, valamint az élmény alapú oktatásnak köszönhetően rendkívül sok ismerettel gazdagodhatunk, miközben sok barátot szerezhetünk” – emelte ki Nagy Milán, az Aquinói Szent Tamás Ökumenikus Közéleti Akadémia alumni hallgatója.

A programra az Akadémia honlapján olyan társadalmi szerepvállalás iránt elkötelezett 21 és 35 év közötti keresztény értelmiségi fiatalok jelentkezését várják, akik már befejezték egyetemi tanulmányaikat, vagy jelenleg is végzik. Az ingyenes képzésen mindössze 15 fő vehet részt, akik a program ideje alatt teljes ellátásban és havi ösztöndíjban is részesülnek.

Jelentkezés és további információ az Aquinói Szent Tamás Ökumenikus Közéleti Akadémia honlapján: https://szenttamasakademia.hu/.

További sajtóinformáció: Salt Communications Kft., Benyovszky Barnabás: benyovszky.barnabas@salt.hu, +36 20 274 4412

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Felhívás rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!
E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..