home 2024. május 05., Györgyi napja
Online előfizetés
Ön dönti el, ki lesz 2016 Virtuóza!
Csermák Zoltán
2016.06.01.
LXXI. évf. 22. szám
Ön dönti el, ki lesz 2016 Virtuóza!

Az élő fináléban már csak a nézők szavazati számítanak — Utolsó adásához érkezik június 3-án pénteken a Duna közszolgálati csatorna klasszikus zenei tehetségkutatója, a Virtuózok. Az élő fináléban a három korcsoport győztese versenyez a 2016-os év Virtuóza címért és a 12 millió forintos fődíjért.

A kicsik korcsoportjából Holozsai Eszter fuvolista, a tinik korcsoportjából Kökény Tamás nagybőgős, a nagyok közül pedig Váradi Gyula hegedűs mutathatja meg tehetségét a műsor fináléjában. A zsűrinek az utolsó adásban már nincs döntési jogköre, csupán véleményezik a produkciókat. A választás a nézők kezében van, akik több módon is szavazhatnak kedvencükre.


Zih Zsolt felvételei a Virtuózok sajtótájékoztatóján készültek

A nézők az ingyenes applikáción keresztül és SMS-ben is szavazhatnak a 06-20/30/70-44-22-999-es telefonszámon. Az MTVA számára rendkívül fontos a tehetségek felkarolása, így több, fináléba be nem jutott versenyzőt is különdíjban részesítünk. Közülük pénteken valaki elnyeri a lehetőséget, hogy Magyarországot képviselje a Eurovision Young Musicians versenyen Kölnben, szeptember 3-án, az ifjú klasszikus zenészek versenyében. A díjat Vaszily Miklós, az MTVA megbízott vezérigazgatója adja majd át” – mondta Medvegy Anikó, a Virtuózok főszerkesztője.

A pénznyereményen – az első helyezett 12 millió forintot, a második és harmadik helyezett pedig 6-6 millió forintot nyer – kívül szakmailag rendkívül értékes külföldi fellépési lehetőségek is várnak a finálé versenyzőire.

A második széria finalistái mind nyertesek. Mindhármuknak olyan komoly és egyedülálló lehetőséget ajánlott fel az Armel Operafesztivál a nemzetközi bemutatkozásra, amellyel akár megalapozhatják karrierjüket is. A fináléban legtöbb nézői szavazatot kapó Virtuóz a New York-i Carnegie Hall-ba, a másik két fiatal pedig Berlinbe a Berlini Filharmonikusok Koncerttermébe, illetve a londoni Cadogan Hallba utazik majd a 2016/17-es évadban, hogy koncertet adjon a világvárosok legismertebb hangversenytermeiben” – mondta Peller Mariann, a Virtuózok licensztulajdonosa.

A Virtuózok fináléjában Miklósa Erika Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas operaénekesnő és a Virtuózok zsűritagja duettet ad elő Molnár Levente Liszt Ferenc-díjas operaénekessel, aki kifejezetten a Virtuózok kedvéért látogatott haza. Levente kiváló hangjáért versengenek az európai operaházak, a Virtuózok finalistái pedig hamarosan szintén megtapasztalhatják, milyen külföldi közönség előtt játszani.

Egy fiatal zenész életében a külföldi fellépések hatványozottan fontosak, általuk érzelmileg, szakmailag és emberileg is kinyílik a világ. Azt tanácsolom az ifjú virtuózoknak, hogy legyenek nyitottak, ne csak a szemükkel, hanem a teljes lényükkel nyissanak a tapasztalás felé, ez egyik legfontosabb ismérve a művésznek.” – mondta Molnár Levente.

A Virtuózok fináléját a Duna és a Duna World is élőben közvetíti június 3-án 20 óra 30 perctől.

További információ: http://www.mediaklikk.hu/virtuozok

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..