home 2024. április 23., Béla napja
Online előfizetés
Ökrész Rozália: Számos szabálytalanság történik a közbeszerzéseknél
2021.07.23.
LXXVI. évf. 29. szám
Ökrész Rozália: Számos szabálytalanság történik a közbeszerzéseknél

Az eljárások többségében csak egy ajánlattétel szerepel - mondta a VMSZ köztársasági parlamenti képviselője.

A közbeszerzés fontos eszköz a modern állam fejlődésében, mivel lehetővé teszi az intézmények számára az áruk és szolgáltatások objektív és átlátható beszerzését, miközben ösztönzi a költségvetési források felelős felhasználását - mondta Ökrész Rozália a szerb parlament mai ülésén. A VMSZ köztársasági parlamenti képviselője hozzátette, hogy napjainkban a közbeszerzésnek nagy jelentőséget tulajdonítanak mind országos, mind nemzetközi szinten.

Fotó: Szerbiai RTV

A közbeszerzési iroda adatai szerint 2019-ben 122 066 közbeszerzésről szóló szerződést kötöttek, összesen 441 milliárd dinár értékben. Tavaly mintegy 135 ezer szerződést kötöttek, ezek értéke 376 milliárd dinárt tett ki. A közbeszerzéssel kapcsolatban végzett kutatások kimutatták, hogy a legtöbb eljárásban csak egy ajánlat vett részt, de az Állami Számvevőszék jelentései is számos szabálytalanságra mutatnak rá, mondta a képviselő. A köztársasági parlament mai ülésén a Vajdasági Magyar Szövetség a Pénzügyminisztériumhoz és a közbeszerzési irodához fogalmazott meg kérdéseket. Többek között arra keresik a választ, mi a véleménye a Pénzügyminisztériumnak és a közbeszerzési irodának a közölt adatokról.

Forrás: Pannon RTV, Szerbiai RTV

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..