home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Ők 2022-ben a legtöbb követőt számláló előadók a Spotifyon
Zvekán Péter
2022.12.31.
LXXVII. évf. 52. szám
Ők 2022-ben a legtöbb követőt számláló előadók a Spotifyon

A múltkor már írtunk arról, hogy milyen rögös út vezetett ahhoz, hogy megvalósuljon a Spotify. A lényeg viszont, hogy az elképzelésből valóság lett, így a világ kapott egy igazán méltó zenelejátszó platformot, ahol nemcsak hallgathatjuk a kedvenc előadóinkat, hanem saját lejátszási listákat is készíthetünk, sőt, követhetjük is az általunk legjobban kedvelteket. Az idén nemrég jelent meg az a hivatalos adat, amely megmutatja, hogy 2022-ben kik a legtöbb követővel büszkélkedő előadók a Spotifyon.

1. Ed Sheeran — 106 millió követő

A háromszoros Grammy-díjas angol énekes és dalszövegíró teljesen különcnek számít a zeneiparban, már csak azért is, mert ő volt az egyik első gigasztár, aki bebizonyította, hogy nem csak a külső számít. Sorra jelennek meg a dalai, melyek szinte mind világslágerek. Az olyan szerzeményeinek köszönhetően, mint a Shape Of You, a Perfect, a Bad Habits vagy a Shivers, Ed bebiztosította magát a lista élén.


Fotó forrása:upload.wikimedia.org

 

2. Ariana Grande — 85,6 millió követő

A világhírű Ariana már kiskorában színészkedett, sőt még Broadway-musicalben is szerepelt. Később viszont ő lett a világ egyik legismertebb énekesnője, aki a többi közt két Grammy-díj büszke tulajdonosa, de kapott már Brit Awardot és Billboard Music Awardot is. Az olyan dalainak köszönhetően, mint a Thank U, Next, a 7 Rings, a positions vagy a Side to Side Ariana egészen a 2. helyig repült.


Fotó forrása:www.lifeandstylemag.com

 

3. Billie Eilish — 73,1 millió követő

Noha az amerikai énekesnő és dalszerző az egész világon ismert, igazán nagynak főleg az Egyesült Államokban számít, ahol valamiért zabálja a közönség. Hozzánk Európába csak a kiemelkedően jól teljesítő dalai jutnak el, mint például a nagy sikerű Bad Guy. Sokan nem tudják, de Billie-nek van egy testvére is, Finneas Baird O’Connell, aki egy rendkívül jó zeneszerző és producer, és természetesen vele is sokat dolgozik együtt.


Fotó forrása:www.thesun.ie

 

4. Drake — 69,6 millió követő

Nekünk, európaiaknak a Drake-jelenség valami egészen hihetetlen. Főleg azért, mert a mi zenei ízlésünknek és popkultúránknak nagyon furcsa az a fajta amerikai rapstílus, amelyet Drake képvisel. A számait hallgatva egyszerűen sem a zene, sem az üzenet nem szokott átjönni, viszont azt el kell ismerni, hogy miközben mi csak értetlenül figyeljük a sikereit, addig az USA-ban ő az egyik legnagyobb és legkedveltebb előadó, aki eddig több mint 170 millió lemezt adott el — ezzel az adattal egyébként a világ legjobbjai közé sorolható. 


Fotó forrása:people.com

 

Extra: A legtöbb követővel bíró indiai előadó:

Arijit Singh — 64,9 millió követő

Ez már csak azért is érdekes, mert ő az egyetlen olyan előadó ezen a listán, aki úgy van benne a top 10-ben, hogy nem angolul énekel. Arijit Singh az egyik legismertebb indiai énekes és zeneszerző, aki playbackénekesként lett ismert. Indiában a playback egy kicsit más, mint mifelénk. Nálunk ezt a kifejezést hallva arra gondolunk, hogy valaki kiáll a színpadra tátogni. Nos, Indiában ez a bollywoodi világnak egy olyan ága, amelynek lényege, hogy egy énekes stúdióba vonul, hogy felvegyen egy dalt, mely majd szerepel egy filmben, melyet majd eltátog a színész. Emiatt alakult ki Indiában az, hogy vannak ismert playbackénekesek, akik filmekhez vesznek fel számokat. Arijit Singh azóta saját dalokkal is jeleskedik, mindez pedig odáig repítette, hogy a Spotify top 10-es listájának 6. helyére jutott.


Arijit Singh - Fotó forrása:dailymusicroll.s3.us-west-2.amazonaws.com

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..