home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Óévbúcsúztató dekorációs kellékek
Gyulai Özvegy Andrea lakberendező
2017.12.30.
LXXII. évf. 52. szám
Óévbúcsúztató dekorációs kellékek

A szilveszteri parti dekorációit mi is elkészíthetjük, ha otthonunkban kerül sor az újévvárásra.

Igazán kellemes hangulatot érhetünk el, ha saját kezűleg fogunk hozzá ezeknek az apróságoknak az elkészítéséhez.

Természetesen az ételeknek és az italoknak is nagy jelentőségük van ezen a napon, így az asztalok dekorálásán kívül hangsúlyt kell helyeznünk az italos pultra, a poharak tárolására alkalmas részre is.

A pezsgős- és a borospoharak megkülönböztetésére van egy különleges ajánlatom. Ezüstszínű kartonból ollóval vágjunk ki egy kerek formát, melynek belső oldalán cikkcakk formájú ollóval ugyancsak lyukat vágunk. Ezt csipkével, fekete csillaggal díszíthetjük — mindegyik poharat másként. Ezután biztosak lehetünk benne, hogy a saját poharunkba ittunk bele.

Ha édességgel is készülünk az ünnep alkalmából, akkor süssünk muffint. Vágjunk ki ugyancsak kerek formákat színes kartonból, majd applikáljunk rá óramutatót. A fapálcikára ragasztott miniórákat szúrjuk bele a süteménybe. Az éjfélre állított mutatóknak szimbolikus jelentésük van.

Természetesen nagy órákat is készíthetünk színes kartonból. Egyszerűen kerek formát vágunk a kartonból, harmonikaszerűen behajtogatjuk, majd szintén kartonból mutatót vágunk hozzá. Ráerősítjük az alapra, és számjegyeket is ilyen módon készítünk hozzá. Az órák lehetnek több méretűek, más-más színűek. Felakaszthatjuk őket a mennyezetre, illetve csoportosíthatjuk egy polcon vagy akár az ablakban is.

Szép dekorációs elem a színes papírból vágott szalag. Csavarjuk rá egy vékony tárgyra, például egy tollra, és hozzunk létre hullámokat. Aztán lyukasszunk rá csillagokat, köröket vagy bármilyen apró formát. Fűzzük fel egy zsinegre, majd akasszuk az ablakhoz, a csillárra, esetleg rakjuk a bútorok közé.

Természetesen a fényeknek is nagy jelentőségük van. A szeretet ünnepe utáni fényfüzéreket ne szedjük le, nyugodtan használjuk abban a formában, amelyben előzőleg feltettük őket. Fontos, hogy a fények beragyogják a lakásunkat, ezzel emelve az ünnep hangulatát.

A lufikat sem hagyhatjuk ki a lakásunk dekorálásából. Törekedjünk rá, hogy a színek harmonizáljanak, így a lufiválasztásban is keressük a többi dekorációval harmonizáló darabokat.

Az ételek felsorakoztatására svédasztalos megoldást is választhatunk. Ebben az esetben az asztalt és a pultot a többi dekorációs elemmel harmonizáló terítővel, szerpentinszalaggal, asztaldísszel ékesítsük.

Rusztikus módon is előkészíthetjük a terepet. A dekorációhoz használjunk természetes anyagokat, fát, tobozt, fenyőágat — egy egyszerű gyertyatartóval igazán különleges látványt teremthetünk.

A lampionok szintén elmaradhatatlan kellékei a szilveszteri mulatságnak. Lehetnek tarkák, színesek, viszont egyszínűt is nyugodtan választhatunk. Felakaszthatjuk őket a mennyezetre, csoportba is igazíthatjuk, illetve rendezetlenül hagyva is nagyon jól mutatnak.

Ha átlátszó üvegvázába arany- és/vagy ezüstszínű gömböket rakunk, az kiváló dísze lehet asztalunknak. Tehetjük kerek üvegtálba vagy egyszerű tányérba is.

A partidekoráció fontos eleme a mulatságnak, de azért nem kell napokat töltenünk az elkészítésével, hiszen mint minden buliban, itt is a hangulat a legfontosabb.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..