home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Óbecsén is magasba emelték a gyermekeket
Szilágyi Edit
2022.09.25.
LXXVII. évf. 38. szám
Óbecsén is magasba emelték a gyermekeket

A Than Fivérek Értelmiségi Kör, elfogadva a VM4K partnerszervezet felhívását, illetve a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalomhoz csatlakozva, kiállva a gyermekvállalás és a családalapítás fontossága mellett, szeptember 24-én a Than Emlékházban Gyereket a magasba című rendezvényt szervezett.

Határon átívelő eseménysorozatról van szó, melyen Óbecsén kísérőprogramként kézműves-gyermekfoglalkozást tartottak az óbecsei alakuló cserkészcsapat jóvoltából. A gyerekek felemelése gesztus, mely rámutat a család összetartó erejére, illetve arra, hogy a gyerek a legnagyobb érték, az élet adománya, ajándéka, a boldogság forrása.

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalmat 2009-ben alapították. A civil szervezet célja, hogy rávilágítson arra, hogy családban élni jó. A családbarát szemléletet és a gyermekvállalást támogatja. Szebbé és szerethetőbbé kívánják tenni a világot, amit abban látnak, hogy minél több gyermek jöjjön a világra. A fővédnök, Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója a következőket mondja: „Csodálatos felemelni a magasba a gyereket, jó látni azt a tiszta örömöt, ahogy onnan a magasból kissé megszeppenve körbenéz! Hiszem, hogy igazából minden pedagógusnak átvitt értelemben is ez a dolga, magasba emelni a gyermeket, hogy bátran repülve messze lásson, csilingelő felszabadul kacagással, öröm, bizakodás költözzön a szívébe.” Ezek a mondatok mindig, de az új tanév kezdetén különösen aktuálisak.

A Than Emlékház udvarában, szép környezetben és napsütésben 10 és 12 óra között várták a gyerekeket, akik az esemény kísérőprogramjaként kézműveskedtek, az ősz színeit követve festettek, rajzoltak. Pontosan 11 órakor pedig a szülők a magasba emelték őket.

Fényképezte: Szilágyi Edit

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..