home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
ÖZÖN - Óriásbábok áramlása
2024.04.01.
LXXIX. évf. 13. szám
ÖZÖN - Óriásbábok áramlása

A Kövér Béla Bábszínház felhívása a szegedi családoknak, hogy a Móra Ferenc Múzeum előtt találkozzanak április 7-én vasárnap 16 órakor, amikor is új, eddig még nem látott óriásbábokkal ismerkedhet meg minden arra járó.

A Kövér Béla Bábszínház április első hetén helyszínt ad az ország összes bábszínházából érkező bábkészítőknek, bábtervezőknek, akik négynapi munkafolyamat keretein belül alkotnak óriásbábokat, a Tisza eredetéről szóló mondákat alapul véve. A szakmai workshopot Kocsis Eszter, Hoffer Károly és Palya Gábor tervezők vezetik, a résztvevő alkotók szakmai fejlődését és a bábkészítő szakmában dolgozók együttműködését erősítve.

Az elkészült bábokkal egy játékos, közösségi eseményre invitálja a bábszínház Szeged város családjait és minden érdeklődőt. Ebből nem lesz érdemes kimaradni, a teljes élmény érdekében a bábszínészek a közönség közreműködésével teremtik meg a Tiszát! A közösen létrehozott folyót az óriásbábok feltűnése változtatja: megérkezik egy csacsi, aki kijelöli a Tisza medrének vonalát, ettől lesz csak igazán kanyargós az. Besétál a két szépséges, könnyező leány, a Szőke Tisza és a Fekete Tisza, de még óriás medvék is előbukkannak, akik megborzolják a folyó sodrását. Az esemény tehát valóban a közönséggel együtt tud létrejönni, akik az óriásbábok megjelenésére hol haragvó, hol lágy Tisza folyót alkotnak.

A program különösen izgalmas, ugyanis nem csak az ország bábszínházai közös projektjének záróakkordja ez, de szegedi együttműködéseket is rejt. A bábok megérkezését Gajda Ámos szaxofonon kíséri, a téren pedig a Szegedi Szimfonikus Zenekar rézfúvósai adják a Tisza aláfestő zenéjét Dubóczky Gergely vezénylésével.

Találkozzunk minden érdeklődő családdal, kicsikkel és nagyokkal is április 7-én a Móra Parkban 16 órakor, ismerjük meg az új óriásbábokat, de főleg alkossunk együtt Tiszát, annak minden attribútumát megmutatva. Legyünk minél többen, mint Tiszában a csepp!

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..