home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
„Ó, Uram, Te vagy az Élet és Te vagy az Út!”
Kőművesné Nyáry Márta
2015.05.05.
LXX. évf. 18. szám
„Ó, Uram, Te vagy az Élet és Te vagy az Út!”

A Szent András Evangelizációs Iskola missziót előkészítő lelki napokat tartott Majdányon, Rábén, Oroszlámoson és Egyházaskéren. Ezután a szajáni Szent István király templomban egy egész délelőttöt betöltő foglalkozást rendeztek.

Az Istent dicsőítő műsor előtt ft. Masa Tamás szentmisét mutatott be, melyen jelen voltak oltártestvérei: ft. Király Tibor plébános és Kunszabó Zoltán budapesti diakónus.

A szentmisét követő dicsőítést Csiszér László keresztény előadóművész, a Szent András Evangelizációs Iskola igazgatója vezette, aki zenei kísérettel és énekszóval vonta be a híveket is a közös éneklésbe és imába. A 92. zsoltár kezdő sorai jutottak eszembe: „Jó dolog az Urat dicsérni, / nevednek, ó Fölséges, éneket zengeni…”, mert a lelkünket betöltötte a mélységes béke és az Isten szeretete.

Csiszér László egy korábbi vajdasági fellépése

A fiatalok egy idő után már szinte fejből énekelték az Ó, Uram, Te vagy az Élet és Te vagy az Út!, valamint Az Úr áldása bőven ömlik rám, mint a túlcsorduló olaj kezdetű dalokat, sőt három éneket pantomimjátékkal be is mutattak. Csiszér László éneke mindenkit magával ragadott, a templom népe egy lélek volt, ahogyan a kívánságot kifejező dal is szólt: „Tégy eggyé, Urunk!”

Kunszabó László diakónus felkért mindenkit, hogy Isten tetszése szerint cselekedjen, és mutassa meg, hogy az Úrhoz tartozik. A szajáni közösség is Jézust dicsőíti, ha összejön imádkozni. A közösségi szemlélet épüljön be a falu életébe, a többi közt a betegek és az idősek felkarolásával. A diakónus kérte az Urat, hogy legyen meg az akarat Szajánban is, és rendezze be a falut az alázatosság szeretetével.

A Szent András Evangelizációs Iskola másik vezetője, Pozsár Ildikó elmondta: két éve jártak Szajánban, és a mostani lelki nap utógondozás volt. Kiemelte, hogy a legnagyobb örömére Szajánban nyitott, aktív fiatalokkal találkoztak, az idősebb korosztály pedig együtt tudott örülni velük. A mag, melyet tavalyelőtt elvetettek, szárba szökkent, hiszen nagy és mélységes az Úr műve.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..